Uusien ominaisuuksien lista alkaa Wi-fi-päivityksillä, eli enää et tarvitse tietokonetta päivittääksesi navigaattorin hintaan kuuluvia elinikäisiä päivityksiä kuten uusia koko maailman kattavia karttoja, liikennetilannetta tai nopeuvalvontakameroita.

Mitä taas uusien äärimmäisten seikkailujen suunnitteluun tulee, niin uuden TomTom Rider 550:n avulla saat pääsyn TomTom Road Trips -ominaisuuteen. Palvelussa on yli 150 erilaista huippukiinnostavaa ajoreittiä valmiiksi suunniteltuna.

Tien päällä käyttäjä huomaa uuden, nopeamman neliytimisen prosessorin nopeuttavan ja pehmentävän navigointikokemusta. Kartta- ja gps-datan käsittely vaatii prosessorivoimaa varsinkin, kun karttojen sisältämä datamäärä on kasvanut vuosien mittaan, joten tämä todennäköisesti vaikuttaa varsin positiivisesti käytännön ajossa karttojen päivittyessä reaaliaikaisemmin ja pienemmällä viiveellä.

Lisäksi uudessa Tompassa on mahdollista kytkeytyä matkapuhelimeen ja kommunikoida ja ohjata puhelimen toimintaa Sirin tai Google Now'n puheassistanttien avulla. Järjestelmä voi jopa lukea ääneen saapuneet tekstiviestit.

TomTom Road Trips on luotu motoristeja varten, jotta näiden olisi helpompi löytää maailman parhaat reitit. Käyttäjät voivat nyt valita hienon reitin, personalisoida sen ja synkronoida sen helposti Rider 550:een. 

Ja kuten Ridereiden edellisissä malleissakin, motoristit voivat suunnitella reittinsä valitsemalla mutkaisimmat ja mäkisimmät vaihtoehdot samoin kuin kiertomatkat. Navigaattorin 4,3 tuuman näyttö toimii myös hanskojen kosketuksella. Käytetty reitti voidaan myös tallentaa suoraan navigaattorin muistiin.

TomTom Rider 550:n mukana tulee tuhansia motoristien kannalta mielenkiintoisia Points of Interestejä, POI:ta, eli mielenkiintoisia paikkoja. Navigaattori tulee markkinoille huhtikuun ensimmäisen viikon aikana ja sen hinta on 399 euroa. Ennakkomyynti alkaa maaliskuun puolivälissä.