Flat track on kuulunut kovana kilpailijana tunnetun Koskisen erikoisosaamisalana lajirepertuaariin jo kymmenen vuotta ja kansainvälistä menestystä on saavutettu maailman parhaiden hiekkaovaalikuljettajien joukossa kahden podium-paikan edestä FIM Flat Track Cupissa. Suomessa sekä Ranskan Morizesissa ajettujen osakilpailujen tuloksena on ollut kolmossija.

Kokonaiskilpailun mitalisija oli lähellä 2015 Italian Terenzanossa ja Marianske Laznessa Tsekeissä osakilpailuvoitto karkasi epäonnisen kaatumisen vuoksi, kaikkien voitettujen alkuerien jälkeen. Vuonna 2018, kun FIM Flat Track Cupin voitto ratkaistiin Italian Misanossa, olisi hieman kaivattu paikallisestikin kutsuttuna fortunaa. Kova taistelu haastavissa olosuhteissa sekä tapahtumarikkaassa finaalissa toi sijoituksen maailman viidenneksi parhaana flat track -kuljettajana.

Mikko Koskinen

Valkoinen savu on tuprahtanut - päätös MM-sarjaan lähdöstä on tehty. Kuva Martti Mäki-Jouppila

Välivuoden jälkeen suuntana on jälleen maailman kärki, kun mestaruuksista taistelu starttaa kesäkuussa Saksasta, jatkuen Italian ja Ranskan kautta Tsekkeihin. Työkseen moottoripyörien varaosia myyvän Koskisen vahvuutena on ajotaidon sekä kovien kilpailuhermojen lisäksi nopea kyky sisäistää oudotkin radat eri pintamateriaaleineen. Laaja kokemus kilpamoottoripyörien rakentamisesta on etu, ja yhteistyökumppaneiden kanssa ollaankin luomassa kilpailukykyistä kalustoa, jolla maailman kärki saavutetaan.

Jääradan suomenmestaruussarja on tänä vuonna poikkeuksellisen talven myötä lyhentynyt kahden osakilpailun mittaiseksi, mutta Mikko Koskinen on päässyt harjoittelemaan hyvin, muun muassa kotiradallaan Kyrkösjärvellä. Seinäjoen Moottorikerhon rata on palvellut hyvine harjoitteluolosuhteineen, vaikka SM-osakilpailua siellä ei kyetty tänä vuonna järjestämäänkään.

– Kyllä 450-luokan suomenmestaruus on ainoa tavoite ja samalla tässä valmistaudutaan kesän MM-kierrokseen, myhäilee Mikko Koskinen.

Mikko Koskinen

Mikko Koskinen voitti toistamiseen jääradan suomenmestaruuden viime talvena. Kuva Sarita Niemelä

Kahden viikon päästä Kajaanin ja Konneveden SM- osakilpailuissa tukijoukot jännittävät myös, jatkuuko putki kierrosaikojen suhteen viime talven tapaan. Jokaisessa osakilpailussa nimittäin kirjattiin viime vuonna nopein kierrosaika Koskisen nimiin. 

Mikko Koskisen tukijoukot: SPTR- asennus Oy, Koneita.com, Duell, Kenkkilät, Nakia, Hakala Service, Seinäjoen Autotarvike, RL-Maalaus, Jokiniemi-Motors Oy, Moottorilla Service Oy, KT-Kolarikorjaus