Laitteen takana on BluArmor-niminen yritys, joka puolestaan on AptEner Mechatronicsin tytäryhtiö. BluSnapin hinta on kohtuulliset 20 euroa. Itse laite koostuu vesisäiliöstä ja tuulettimesta, joka puhaltaa kylmää ilmaa vaihdettavan antibakteerisen suodattimen läpi. Järjestelmä saa käyttöjännitteensä ladattavasta akusta, ja käyttöaikaa luvataan 10 tuntia kerrallaan.

BluSnap asennetaan kypärän leukaosan ilmanottoventtiilien eteen ja kiinnitetään paikalleen joustavalla hihnalla vähän kuin offroad-ajolasit. Ilman kulkemiseksi oikein laitteesta lähtee pieni putki, joka kiertää kypärän leukaosan alta kypärän sisälle ja toimittaa viileää, hiukkaspuhdasta ilmaa kuljettajalle.

BluSnap hihnoineen.

BluSnap hihnoineen.

BluSnap sopii kaikkiin kypäröihin ja voidaan kytkeä pois tai päälle napin painalluksella.

Vaikka BluSnap on vähän villin näköinen, sen pitäisi pystyä jäähdyttämään kuljettajan kasvoja ja päätä 6-15 astetta ympäröivään lämpötilaan verrattuna, mitä ei kannata väheksyä kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

BluSnapin sivustolta ei selviä laitteen vesitankin koko. Toivoa sopii, ettei sitä tarvitse olla täyttämässä joka välissä. Toisaalta se ei voi olla kovinkaan suuri, ettei siitä tule turhaa kuormaa niskalle.

Sivukuvasta näkyy laitteen sisältämä putki, jota pitkin viileämpi, kostutettu ilma kulkee kypärän sisälle.

Onnettomuustilanteessa laite on suunniteltu irtoamaan. Vaikka BluSnap itsessään on musta, hihnoja on tarjolla viidellä eri värityksellä.

Laitteen voi ennakkotilata valmistajan sivustolta, ja se tulee jakeluun vielä tämän kevään aikana. Asiasta kertoi ensin Rideapart.

Eri hihnavaihtoehtoja.

Eri hihnavaihtoehtoja.