Museopäivänä museot järjestävät monipuolista ohjelmaa. Lelumuseossa soivat savikiekot, Tullimuseossa on tullikoiran työnäytöksiä ja Ehrensvärd-museossa voi eläytyä 1700-luvun tunnelmiin vartin mittaisilla Rakkaudella Viaporista -kierroksilla. Sotamuseo, sukellusvene Vesikko ja Suomenlinna-museo tarjoavat tietoiskuja ja opastuksia. Samalla vierailulla voi käydä herkuttelemassa myös linnoituksen ravintoloissa ja kahviloissa.

Museopäivässä on ensimmäistä kertaa mukana vapaaehtoistyöntekijöitä. Vapaaehtoiset auttavat Suomenlinnan hoitokunnan matkailuneuvojia ohjaamaan kävijöitä palveluiden äärelle ja turvallisille reiteille.

Bastioni Zander. Kuva Tim Bird.

Bastioni Zander. Kuva Tim Bird.

Suomenlinnassa museoita auki ympäri vuoden

Osa linnoituksen museoista pitää ovensa auki läpi vuoden. Päämuseon eli Suomenlinna-museon pysyvässä näyttelyssä voi tutustua linnoituksen tarinaan kesät talvet. Museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa avautui juuri graafikko Erik Bruunin mittavaa 70-vuotista uraa juhlistava erikoisnäyttely, joka on avoinna 10.11.2019 saakka. Toinen ympärivuotinen museo on Sotamuseo, jossa kerrotaan suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheista.

Lapsiperheiden ehdoton suosikki on museoitu sukellusvene Vesikko, jossa pääsee kesäkaudella kokemaan, miltä tuntuu olla oikean sukellusveneen sisällä. Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisen kauden historiasta.

Suomenlinnan muureja. Kuva Arttu Kokkonen.

Suomenlinnan muureja. Kuva Arttu Kokkonen.

Lelumuseo on kaikkien nostalgiannälkäisten unelmakohde, jossa on esillä suomalaisen leikin historiaa aina 1800-luvun alusta saakka. Tullimuseo puolestaan valottaa tullauksen ja salakuljetuksen historiaa, ja tämän vuoden teemanäyttelyn aiheena on Koirat Tullissa.

Yhteislipulla museoihin pääsee edullisesti koko kesän ajan tai Museokortilla koko vuoden. Kesäkaudella 1.5.-30.9.2019 Suomenlinnan museot myyvät yhteislippua 19 €:n hintaan.

Lisätietoja Suomenlinnan museoista löydät täältä.

Suomenlinnan telakka. Kuva Esko Jämsä.

Suomenlinnan telakka. Kuva Esko Jämsä