Otto Tengman koeajoi Husqvarnan 701 Enduron, ja esittelee hyvinperustellut mielipiteensä videolla.

Endurospesialistimme Otto Tengman koeajoi Husqvarnan 701 Enduron, ja esittelee hyvinperustellut mielipiteensä videolla.

Yksi Husqvarnan kivijalkamalleista eli 701 Enduro uusiutui tälle keväälle. Pyörästä on olemassa myös rinnakkaismalli, 701 Supermoto. 

Hussen 701 Enduron kävi koeajamassa endurokuljettaja ja ajokouluttaja Otto Tengman

701 Husse on isokokoinen pyörä, ja yksisylinterinen moottori asettaa sen omaan kategoriaansa luokassaan. Se on tarkoitettu siviilikäyttöön, mistä juoruaa mm. iso ja tehokas sekä hiljainen äänenvaimennin.

Osaava kuljettaja saa Hussesta paljon irti maastossakin. Kuva Antti Tuomela.

Osaava kuljettaja saa Hussesta paljon irti maastossakin. Kuva Antti Tuomela.

Moottorin teho on 55 kW / 74 hv / 8000 rpm, mikä on kunnioitettava lukema 693 cm3 tilavuuksisesta yksisylinterisestä moottorista. Maksimivääntö on 73,5 Nm / 6500 rpm. Kansi on neliventtiilinen ja sytytystulppia on kaksin kappalein.

Sähköinen moottorinohjausjärjestelmä mahdollistaa sen, että pyörässä on sähköinen kaasu, ride-by-wire. Easy Shift -järjestelmä mahdollistaa kuusivaihteisen laatikon vaihdot sekä ylös- että alaspäin ilman kytkintä.

Jousituksena ovat WP:n Xplorit, joustomatka sekä edessä että takana on pitkä, 250 mm. Kuten arvata saattaa istuinkorkeus on "korkea", 920 mm, mutta niin on maavarakin, 270 mm.

Otto Tengman ja Husse 701. Kuva Antti Tuomela.

Otto Tengman ja Husse 701. Kuva Antti Tuomela.

Offroad-ominaisuuksia korostavat myös rengaskoot ja pinnavanteet. Eturengas on 21-tuumainen, takarengas 18 tuumaa.

ABS-jarrut ovat Brembon, ja niissä on myös kaarre-ABS-toiminto. Edessä on kelluva kaliiperi ja levy, jonka halkaisija on 300 mm. Takalevy on kooltaan 240 mm. 

Pyörän mittaristo on minimalistinen, se kertoo käytössä olevan vaihteen, nopeuden ja ajomäärän. Ohjaustangossa on erillinen katkaisin, josta voi valita moottorin ajomoodit Street tai Sport, luistoneston asennot päällä, hitaammin vaikuttava ja pois. Kun käytetään ajomoodia Sport, ja luistoneston on pois päältä valikoituu ABS-moodiksi offroad, eli etujarrun ABS sallii rajumman jarrun käytön ja takarenkaalta ABS poistuu käytöstä.

Pyörä on valmistajan mukaan tarkoitettu sekä kaupunki-, matka- että maastokäyttöön tai sorateille. Mutta mitä mieltä olikaan Otto Tengman pyörästä? Katso video.

Vasemmalta Erkki Mäki ja Husqvarnan Juha Salminen.

Vasemmalta Erkki Mäki ja Husqvarnan Juha Salminen.

Videolla myös päätoimittaja Erkki Mäki haastattelemassa enduron 13-kertaista maailmanmestari Juha Salmista, joka kertoo näkemyksensä pyörästä.

Voit katsoa videon myös täällä.  

Aiheesta aiemmin:

Motouutisten koeajovideolla Hondan iso, 1100-kuutioinen Rebel: matala, automaattivaihteinen cruiseri

Motouutisten Motovideo-sarja: uutuuspyörien koeajoja ja tiivistä, monipuolista informaatiota

Otto vauhdissa.