Dubai Motorcycle Film Festival (DMFF) on ainoa tapahtuma Dubaissa, joka on kokonaan omistettu moottoripyöristä ja moottoripyöräilystä sekä siihen liittyvästä kulttuurista kertovien elokuvien esittämiseen.

Tapahtumaan odotetaan kaikkiaan yli kolmeakymmentä erilaista moottoripyöräaiheista elokuvaa. Festivaali järjestetään Warehouse Fourissa ja palkintoja on useissa luokissa. Edellytyksenä on, että elokuvat paljastavat kuljettajien syvän intohimon ja tunteen moottoripyörällä ajamiseen.

Elokuvien kirjo ulottuu pyörien rakentamisesta juonellisiin henkilöfilmeihin ja täysimittaisiin dokumentteihin. Osa elokuvista on kuvattu paikallisen yhteisön parissa, jossa kaikilla on ainutlaatuisia tarinoita kerrottavaan omasta bike-skenestään.

Festivaalin johtajan ja partnerin Warehouse Fourin Ian Carless toteaakin, että "enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin moottoripyöräilee, mikä on myös tuottanut laajan valikoiman erilaisia moottoripyörien inspiroimia filmejä. Olemme onnellisia, että voimme esittää DMFF:ssä näin monta filmiä eri puolilta maailmaa."

Ainakin seuraavat luokkiensa parhaat elokuvat palkitaan: paras Dubaita esittelevä, kokonaiskisan paras, paras dokumentti, paras lyhytfilmi (alle 15 min) ja paras lyhytfilmi (yli 15 min). Jurynä toimii joukko paikallisia ja kansainvälisiä moottoripyörä-, media- ja filmiteollisuuden ammattilaisia.

Lisäksi jaetaan "katsojien valinta" -palkinto.

Lisätietoja Dubain mp-filmifestivaalista täältä. Tapahtumassa nähtävien elokuvien otsakkeet ovat löydettävissä sivustolta.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Dubai Motorcycle Film Festival.