Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) eli Kunnianarvoisten Herrasmiesten ajo yhdistää klassisten ja vintagemoottoripyörien kuljettajat kaikkialla maailmassa varojen keruuseen eturauhassyövän tutkimusta sekä miesten mielenterveystyötä varten. Hankkeessa on mukana myös Movember-säätiö.

DSG:n perusti Sydneyssä Australiassa Mark Hawwa. Se sai inspiraationsa, kun Hawwa näki valokuvan Mad Men -tv-sarjan  klassikkomoottoripyörän selässä yllään hienoin pukunsa. Hawwa totesi, että teema-ajo olisi hieno tapa yhdistää niche-moottoripyörien harrastajat ja yhteisöt ja samalla kerätä rahaa miesten terveyden hyväksi. 

DGR:n sivuilta voi ladata oheisen julisteen eri kokoisina vaihtoehtoina.

DGR:n sivuilta voi ladata oheisen julisteen eri kokoisina vaihtoehtoina.

Vuonna 2021 ajoon voi osallistua kolmella eri tavalla riippuen kotipaikan sosiaalisen etäisyydenpidon säännöistä. Ajo järjestetään helluntaipäivänä sunnuntaina 23.5.2021.

Koronavirus vaikuttaa edelleen tapahtumien järjestämisiin ympäri maailman, ja monilla mailla ja kaupungeilla on eri tasoisia kokoontumis- ja tapahtuman järjestämisen rajoituksia joihin DGR mukautuu.

Kaikkia DGR:n ajoja johtaa joukko paikallisia vapaaehtoisia ajoisäntiä kaupungeissa ympäri maailman. Kaikki kaupungit eivät ole samalla viivalla rajoitusten suhteen, joten erot kaupunkien välillä voivat olla suuretkin. Tämän vuoksi DGR on suunnitellut kolme erityyppistä ajotapahtumaa.

Kolme vaihtoehtoa ajamiseen

Normaali koronaturvallinen ajo ajetaan tavanomaisesti vahvistettuina paikallisin koronaturvallisuusohjein ja parhain mahdollisin käytännöin. Tämä sisältää lähtö- ja kokoontumispaikat sekä määrätyn reitin, jota pitkin voidaan ajaa ryhmässä. 

On tärkeä, että ohjeiden mukaisia rajoituksia noudatetaan. 

Reittiajossa ajetaan puolestaan tietty reitti kaupungilla tietyn ajan sisällä. Ajoa varten ei ole olemassa lähtöä, ryhmäajoa tai lopetusta. Reitille määritetään aikaväli, jolloin se on auki ja kuljettajat voivat liittyä reitille missä tahansa reitin pisteessä aikaikkunan sisällä.

DGR:n virallinen tunnus.

DGR:n virallinen tunnus.

Sooloajossa kuljettajia rohkaistaan pukeutumaan juhlallisesti ja ajamaan soolona ilman ennaltamäärättyä reittiä.

Tarkemmat ohjeet DGR:ään osallistumisesta löydät ajon kotisivulta täältä.

Kaikkiaan DGR on kerännyt kymmenen vuoden aikana jo 27,45 miljoonaa dollaria eturauhassyövän tutkimukseen ja miesten mielenterveyden edistämiseen. Ajoihin on osallistunut jo 340 000 klassikko- ja vintagemotoristia 107 maasta ympäri maapallon.

Aiheesta aiemmin:

Näin toimittajamme valmistautuu Kunnianarvoisten Herrasmiesten sooloajoon!

Kunnianarvoisten Herrasmiesten ajo keräsi maailmanlaajuisesti 5,5 miljoonaa miesten tukemiseen

Kunnianarvoisten Herrasmiesten ajo rantautuu sunnuntaina Suomeen – vielä ehdit mukaan

Teksti Erkki Mäki, kuvat DGR.