Suomen rautaisilla hanureilla varustettujen motoristien yhdistys eli Iron Butt Finland Association järjestää toisin sanoen äärimmäisen mielenkiintoisen ajotapahtuman. Normaalimotoristille on jo haaste ajaa 1609 kilometriä 24 tunnissa IBA:n sääntöjen puitteissa. Nyt tapahtumaan tuodaan vaikeuskierrettä vaatimalla, että tonnin ajoa tapahtuu tonnin pyörällä.

Tai voithan ajaa sen millä pyörällä hyvänsä, mutta joudut joka tapauksessa Junk-ralliin osallistuaksesi myymään sen maalissa tonnilla. "Tai voi sen myydä halvemmallakin".

Tapahtumaan voi osallistua myös normaalihintaisella pyörällä, ja suorittaa "normaalin" Rautaperseajon, mutta siitä ei saa IBA Junk Ball 1000 Rally kunniakirjaa ja kangasmerkkiä, kuten saavat he, jotka suorittavat hyväksytysti Junk Ball Rallyn. Siihen osallsitumisesta saa kuitenkin kangasmerkin, vaikkei maaliin asti pääsisikään.

IBA Junk Ball 1000 Rallyn eli Romurautaperseajon starttiviivalle on lupautunut jo toistakymmentä uskalikkoa tonnin pyörillä. Lisäksi luvassa on kolminkertainen määrä saattajia.

IBA Finlandin tiedotteessa toivotaan myös, että paikalle tulisi kannustusjoukkoja saattamaan urheat ajurit matkaan.

Lähtö tapahtuu lauantaina 12.6.2021 kello 12:06 Kivistönmäen Nesteeltä osoitteesta Lahdenkatu 57, Lahti. Paluu samaan paikkaan 24 tuntia myöhemmin tai raatoauton (=huoltoauto) kyydissä.

IBA Junk Ball 1000 Rallyn reitti on sama kuin SS1000 Historic20Fin ajon reitti.

Mikäli asia kiinnostaa, lisätietoja saat IBA:n foorumilta täältä. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu käynnistämällä pyörä lähtöviivalla 12.6.2021

Koska rallin laatu on poikkeuksellisen vaativa, niin siinä tapauksessa, että kukaan suorittajista ei pääse maaliin asti, vuoden Romu Mestari on se, ken pääsee pisimmälle. Maaliin päässeistä halvimman, vanhimman ja pienimmän pyörän kuljettaja on Romu Mestari.

Junk Ball 1000 Rallyn säännöistä sen verran, että hyväksyttävän suorituksen saat RP-ajo SS1000/1600K ajosäännöin.

Ajon virallinen tunnus.

Ajon virallinen tunnus.