Motoristien perinteinen Pielisen Ympäriajo ajettiin nyt 50. kerran. Ensimmäisen kerran tapahtuma ajettiin 18.elokuuta 1951. Tapahtuman alulle kantavana voimana toimi Pohjois-Karjalan Moottorikerho. Tämä yksi Suomen vanhimmista tapahtumista muutti hieman muotoaan 70-luvulla, jolloin vetovastuun otti Joensuulainen Honda- moottoripyörien kauppias Ville Immonen.

Aiempina vuosina tapahtuma oli myös autoille ja sisälsi erilaisia tehtäviä matkan varrella. Villen johdolla Pielistä alettiin kiertää vain moottoripyörillä. P-KMK siirsi vetovastuun 2002 jääspeedwayseura Kaks-Speed Kanttareille, joiden vetämänä mentiin vuodet 2002-2017. Viimeiset neljä kertaa vetovastuussa on toiminut Joensuulainen Custompyörä Club ry.

Nurmeksessa laskettiin sankarihaudalle motoristien seppele. Kuva Timo Eronen.

Nurmeksessa laskettiin sankarihaudalle motoristien seppele. Kuva Timo Eronen.

Tänä vuonna Pielistä lähti kiertämään 197 moottoripyörää. Reitti kulki vanhan kaavan mukaan Joensuusta Lieksan kautta Nurmekseen. Nurmeksessa laskettiin sankarihaudalle motoristien seppele. Juhla-ajon kunniaksi seppeleen lasku aloitettiin Joensuulaisen Folkkarit yhtyeen kappaleella  kuudesjoulukuuta. Tämän jälkeen laskettiin Suomen Motoristien juhlaseppele ja tilaisuuden päätteeksi Folkkarit esittivät Finlandia hymnin.

Paluu Joensuuhun kulki Juuan kautta Ahmovaaraan ja siitä takaisin West Siberian kerholle, jossa kaikille osallistujille tarjottiin ruokailu kenttätykistä ja arvottiin paikallisten sponsoreiden lahjoittamat palkinnot.

– Onhan tämä huikea juttu, Joensuun alueella ei ole näitä moottoripyörien tapahtumia liiaksi. Tämä on iso juttu ja kunnia-asia meille järjestäjille, koska tapahtumalla on niin pitkät perinteet. Täytyy myöntää että on kiva katsoa peilistä taaksepäin, kun on todella pitkä, useamman kilometrin letka moottoripyöriä takana tulossa. Tapahtuma on ollut aiemmin aina kesäkuun ensimmäinen viikonloppu, mutta siitä saatiin niin paljon palautta koulujen päättäjäisten takia, joten päätimme siirtää tapahtuman nyt ja tulevaisuudessa viikko valmistujaisten jälkeen, Jouni Vetola, yksi tapahtuman järjestäjistä kommentoi.

50 Pielisen Ympäriajo. Kuva Timo Eronen.

50 Pielisen Ympäriajo. Kuva Timo Eronen.