Markon viimeiset testiajot ennen reissuun lähtöä.

Markon viimeiset testiajot ennen reissuun lähtöä.

Marko Willigin matka alkoi Napapiiriltä Rovaniemeltä viime perjantaina ja päätyi Lahteen vielä saman vuorokauden puolella juuri remontoidulla Bemarilla.

Dakar-BMW matkavarusteissaan.

Dakar-BMW matkavarusteissaan.

Matkan lähtövaiheessa Markolla oli lievää jännitystä sen suhteen, pysyykö pyörä kasassa ja viekö Islantiin asti ja tuoko myös sieltä takaisin.

Taisi olla Lapin miehellä etiäisiä asian suhteen, sillä hyvin sujuneen alkumatkan jälkeen reissu oli myös päättyä Lahteen.

Lähtöpaikka Napapiirillä.

Lähtöpaikka Napapiirillä.

Siellä selvisi, että pyörän moottorissa öljy ja jäähdytysneste olivat menneet sekaisin keskenään, mikä useimmiten tarkoittaa sitä, että kannentiiviste on mennyt. Ilmeisesti jäähdytysnestesäiliön korkki oli vuotanut jotenkin ja aiheuttanut tilanteen.

Vara-Dakar-BMW:n vaihto pakusta toiseen sujuu joustavasti. Kuvassa Marko Willig.

Vara-Dakar-BMW:n vaihto yöllä pakusta toiseen sujuu joustavasti. Kuvassa Marko Willig.

Vaihtoehtoja tilanteessa oli vähän: joko hakea Rovaniemeltä toinen Dakar-BMW tallista, tai varamoottori ja vaihtaa se, tai sitten korjata pyörä. Marko päätyi toisen pyörän hakemiseen pakettiautolla. Auto alle ja matkaan. Onneksi hänen ystävänsä toi pyörän mukanaan miltei puoliväliin, joten hakumatkaan paloi "vain" järjellinen määrä tunteja, jos nyt 740 kilometrin autolla-ajosta sillä aikataululla voi niin sanoa.

Kiirettä oli tiedossa, sillä lautta Helsingistä Travemündeen lähtisi lauantaina kello 17, ja luvassa oli vielä runsaasti töitä vaihtopyörän varustamisessa. 

Marko tankkaamassa vaihtokamelia, sekin Dakar-BMW.

Marko tankkaamassa vaihtokamelia, sekin Dakar-BMW.

Marko on perusteellinen, joten pyörään vaihdettiin mm. sivulaukut ja takaiskunvaimennin sekä ram-telineet ja muuta. Hän olisi halunnut vaihtaa vielä etuteleskoopinkin, mutta siihen ei vain ollut kerta kaikkiaan aikaa.

Mies ehti kuin ehtikin Vuosaaren satamaan ajoissa. Lautta lähti tosiaan kello 17, mutta paikalla piti olla jo ennen klo 15:sta.

Koko porukka Vuosaaressa laivaa odottamassa.

Koko matkaporukka Vuosaaressa laivaa odottamassa.

Satamassa Marko tapasi matkakumppaninsa ja saapuminen Travemündeen Saksaan tapahtui eilen illalla, ja matka sujui kommelluksitta. Siitä porukka ajoi vielä Lübeckiin, johon pääsi jo ennen puolta yötä. Sen jälkeen hampurilaisateria ja nukkumaan.

Tänään kohti Islantiin vievän lautan satamaa. Seuraamme matkaa, pysy mukana. Markon Santarent-yrityksen kotisivulle pääset tästä ja matkaa voi myös seurata Markon tilillä Polarsteps-sovelluksessa täällä

Matka jatkui tänään koronatestin (kunhan löytyy testipaikka) kautta Hampuriin Louisille kypäräpuhelimen ostoon.

Pyörien kiinnitystä Travemunden laivalla.

Pyörien kiinnitystä Travemunden laivalla.

Tulo Travemundeen.

Tulo Travemundeen.

Perillä hotellissa Lübekissa sunnuntai-iltana.

Perillä hotellissa Lübekissa sunnuntai-iltana.