Luvattu lämpötila ei ihan toteutunut, mutta sinnikkäästi pidimme kiinni sovitusta ajoreissusta. Olihan ajamisen riemun lisäksi odotettavissa maukasta syötävää, joihin allekirjoittanut oli ehtinyt tutustua ennakkoon Katjan Vohvelikahvilan nettisivuilla osoitteessa  www.katjanvohvelikahvila.fi

Vohvelikahvilan perustaja Katja Mäntyniemi osallistui viime vuonna Koko Suomi leipoo -tv-ohjelmaan. Ohjelmaan osallistuminen oli yksi Mäntyniemen haaveista, jonka lisäksi ikänsä leipomista harrastanut Mäntyniemi on jo vuosia unelmoinut omasta kahvilasta. Kauhajoella on jo kaksi, varsin perinteikästä ja laadukasta kahvilaa, joten idea vohvelikahvilasta täydentää hienosti kaupungin kahvilakulttuuria ja hyvin se onkin otettu vastaan.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Hetken odotettuamme pääsimme pääsimme pöytään.

– Lähdin ideani kanssa liikkeelle varovasti, jalat maassa. Tein liiketoimintasuunnitelman 30 asiakkaan pohjalle ja yllätys oli suuri, kun avajaisviikon lauantaina tulikin yllättäen 300 asiakasta, kertoi Katja Mäntyniemi.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Kahvilan seinältä löytyy menu kuvien kera. Sekään ei helpottanut valintaa, hyviä vaihtoehtoja oli yllinkyllin.

Kun torstaina saavuimme paikalle, kaikki pöydät olivat varattuja, mutta hieman odoteltuamme pääsimme istumaan. Kahvilan sisustus on hillitty, viihtyisä ja maulla tehty. Viihtyisyyttä lisää Katja Mäntyniemen lämmin ja iloinen olemus, mikä tuli tutuksi Koko Suomi leipoo -ohjelmassa. Ohjelman myötä Mäntyniemelle on tullut faneja, joita Katja on ilahduttanut "Katja leipoo ja kokkaa" YouTube -videoilla. Fanit ovat löytäneet Vohvelikahvilaankin, vaikka paikka on ollut auki vasta vähän aikaa.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Katja Mäntyniemi jaksoi hymyillä kaiken kiireen keskellä.

– Kaukaisimmat ovat tulleet varta vasten Nokialta ja Turusta asti, hämmästeli Mäntyniemi iloisesti.

Vohvelikahvilan valikoimasta löytyy suolaisia ja makeita vaihtoehtoja, jotka kaikki näyttivät herkullisilta. Lopulta päädyimme tilaamaan "Savuinen lohi" ja "Rapuviettelys" -vohvelit ja jälkiruoaksi puoliksi "Hurmaava lakritsi & vadelma" -vohvelin.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Savuinen lohi -vohveliannos.

Vaikka ajokeli olikin viileähkö, niin näiden takia kyllä kannatti lähteä liikkeelle. Kaikki tilaamamme annokset olivat herkullisia ja tarjosivat lisäksi silmänruokaa. Ja kerrankin kahvi oli kahvia, josta mainitsimme Mäntyniemelle erikseen.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Rapuviettelys -vohveliannos.

– Halusin panostaa myös kahvin laatuun, se on Presidenttiä ja santsikuppi kuuluu hintaan. Itseäni harmittaa, kun haluaisi kahvilassa vielä pienen lisätilkan, niin siitä pitää maksaa erikseen. Siksi päätin, että täällä saa santsata ilman lisähintaa, Mäntyniemi selitti.

Katjan Vohvelikahvila.

Katjan Vohvelikahvila. Jälkiruoaksi Hurmaava lakritsi & vadelma -vohveliannos. Kuvassa puolikas annos.

Jos matkaatte Kauhajoen suuntaan, niin suosittelemme poikkeamaan Katjan Vohvelikahvilassa. Vastaavia paikkoja ei montaa Suomesta tai ainakaan Etelä-Pohjanmaalta löydy.

Nettisivujen lisäksi Katjan Vohvelikahvilalla on omat Facebook-sivut ja Katja Mäntyniemi nähdään jälleen televisiossakin 13.12.2021 lähetettävässä Koko Suomi leipoo -joululeivontajaksossa.

Katjan Vohvelikahvilan katuosoite on Puistotie 40-42, 61800 Kauhajoki.

Aiheesta aiemmin:

Maailman paras mustikkapehmis aidoista mustikoista ja muita herkkuja Herraskosken kanavan kahvilasta Virroilta

Kahvila Poutapäivä on nimensä veroinen jäätelokahvila Lapualla

Hiljainen kansa -taideteoksen vieressä sijaitseva Niittykahvila 5-tien varrella on pysähtymisen arvoinen paikka.

Konstan Kuppila: Kesäkuussa avattu kahvila komealla reitillä Kärkistensalmensillan kupeessa

Tolosen Pirtti Inarissa: pitopalvelua ja luonnonhoitoja tilauksesta

Garage Café on mukava motoristikahvila Sastamalassa: tarjolla tuoretta kahvia ja hienoa tunnelmaa