Varikkoaluetta. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Tänä vuonna kilpailumuotoina olivat Freeride ja 24 min Le Mans sekä yleisöllä oli myös mahdollisuus valita suosikki moponsa tapahtumassa läsnä olleista mopoista.

Freeride kilpailtiin yksilökilpailuna yhteislähdöllä venesatamasta kiertäen Lilla Barlasthom ja paluu takaisin satamaan kokonaispituutena noin 1,5 km. Freeridessä parhaan vauhdin sai numerolla 9 kilpaillut nelipyöräisten parista tunnetumpi Marko Mankonen (autourheilun Legends sekä Formula Opel -sarjoista) sähkömoottorisella mopolla. Tyyppihyväksytyn sähkömopon huomattava tehoylivoima oli Freeride-lajissa parhaimmillaan merijään pidon ollessa hyvä mopojen alla.

Free-Ride startti. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Free-Riden startti 2. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Mankonen, Freeride-voittaja. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Le Mans -tyypin 24 minuutin kisassa sähkömopon tehosta ei ollut etua liukkaammalla mutkaisella parin sadan metrin radalla, jossa siis laskettiin ne kierrokset mitä tiimi sai 24 minuutin aikana kasaan. Saman kierrosmäärän saaneiden joukkueiden kesken maaliintulojärjestys ratkaisi sijoituksen.

Le Mans startti. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Myös Le Mans kilpailtiin yhteislähtönä, jossa siis tiimin ensimmäiset kuskit asettuivat lähtölinjan taakse, josta lähettäjän merkin jälkeen juostiin mopolle ja lähdettiin merkittyä rataa kiertämään. Tiimissä oli useampia jäseniä jotka vuorollaan vaihdettiin 24 tunnin ajojen tyyliin varikkokäynnin aikana.

Le Mans - kuskinvaihto. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Le Mans maali. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Le Mans -kisassa voiton otti kilpailunumerolla 10 ajanut Mamman Papat tiimi Solifer SM 1980 mopollaan kuskeina Martti Laaksonen ja Timo Karlsson.

Mamman Papat - Le Mans. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Le Mans: mummomopo varikko. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Positiivista huomiota herätti myös tiimiasuun (kylpytakit) pukeutunut kilpailun ainut naisjoukkue, numerolla 25 kilpaillut Mummomopo, joka ansaitusti palkittiin sarjansa edustamisessa. Järjestäjien ainut toive olikin saada lisää naisjoukkueita mukaan kilpailuun.

Team Mummomopo. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Yleisön suosikin selkeät kaksi kärkeä olivat vihreä Cresent kkn sekä voiton saanut pinkki Tunturi.

Yleison suosikkimopot. Kuva Antti-Jukka Tuomela.

Tapahtuma jatkui vielä moottorien sammuttua iltajuhlalla Hamarin Seolla / Hamarin ranta kahvilassa live musiikin kera