Uusi tieliikennelaki astui Espanjassa voimaan eilen, 21. maaliskuuta.

Yksi sikäläisiä eniten puhuttanut piirre on se, että jatkossa ei enää sallita autoilla tai moottoripyörillä nopeusrajoituksen ylittämistä 20 km/h ohitustilanteissa tavanomaisilla teillä. Tilapäisen ylinopeuden mahdollistaminen on nopeuttanut ohitustapahtumaa.

Puhelimen käytöstä tai edes kädessä pitämisestä ajaessa rapsahtaa 200 euron sakko ja sen lisäksi menettää 6 pistettä ajokortista aiemman kolmen pisteen sijasta. Koskee toki enimmäkseen autoilijoita.

Kypärän tai muun perustavaa laatua olevan suojavarusteen (turvavyö, lastenistuin) käytön laiminlyönnistä pistemenetys on 4 aiemman kolmen sijaan. 200 euron sakon saa myös jo väärästä käytöstä. 

Mikä tahansa laite ajoneuvossa, joka kertoo nopeustutkasta tai kamerasta tai vastaava on myös laiton. Sakko tutun kuuloiset 200 euroa ja kortista pois kolme pistettä.

Costa Blancan uutiskanava kertoo, että pistemenetykset koskevat myös ulkomaalaisia ajokortteja. Ne kirjataan erikseen sikäläisen viranomaisen tietokantaan, ja rajan ylittyessä, eli pisteiden loppuessa sakotustilanteessa, kortti korjataan poliisin talteen.