Esillä on todella näyttävä kattaus rakennettuja moottoripyöriä. Nyt kun MP-22 -messut peruttiin, niin vaikuttiko se tänä vuonna Jyväskylässä nähtävien rakennettujen pyörien määrään?

Timo Mononen on pitkän linjan motoristi ja moottoripyörien rakentaja. Hän vastaa Keski-Suomen mp-näyttelyn rakennettujen pyörien osastosta.

Timo Mononen on pitkän linjan motoristi ja moottoripyörien rakentaja Hän vastaa Keski-Suomen mp-näyttelyn rakennettujen pyörien osastosta.

– Ei vaikuttanut, koska tämän näyttelyn osalta verkot on heitetty vesiin jo vuosia sitten ja itse näyttelyä on tehty jo puoli vuotta. Rakennettujen pyörien setti on tullut minulle tutuksi Kopteri-lehden artikkelien teon ja omasta osallistumisestani kustom-kulttuuriin, eli ne ovat kaikki vähän niin kuin minun vanhoja verkkojani. Pyörien rakentajat osaavat soittaa suoraan minulle, että voiko tulla. Joidenkin kanssa ollaan sovittu jo vuosi pari sitten ja kun edelliset mp-näyttelyt peruutettiin, niin tuovat pyöränsä tänne nyt. Suomessa tehdään laadukasta settiä ja minulla on ollut ilo ja onni oppia tuntemaan ja tuntea, ystävystyä näiden tyyppien kanssa, ketkä meille tuovat pyöriään näytteille.

Rakennettuja moottoripyöriä on Turku-Pyhäjoki akselilta.

Rakennettuja moottoripyöriä on Turku-Pyhäjoki akselilta.

Kuinka laajalta alueelta näyttelyn rakennetut pyörät ovat?

– Turku-Pyhäjoki väliltä, eli Pohjois-Pohjanmaalta Vakka-Suomeen.

Kuinka monta pyörää kaikkien kaikkiaan nyt on esillä?

– Noin 200-250. Ilahduttavinta on se, että mukana on paljon nuoria rakentajia. Täällä on loistava kattaus paikallisten junnujen pyöriä ja mopoja. He olivat erityisen innokkaita ilmoittautumaan meidän nettisivujen kautta. He haluavat tulla ja olla mukana tässä skenessä. Vaikka heistä ei ole apua varsinaisissa järjestelytehtävissä, he näyttävät että osaavat ja haluavat tehdä muutakin kuin olla kulmilla pahan teossa, iloitsi Timo Mononen.

Mukana on paljon nuoria rakentajia.

Mukana on paljon nuoria rakentajia.

Osaatko sanoa minkä ikäisiä ovat nuorimmat rakentajat?

– Eihän keneltäkään ikää kysytä, mutta kyllä he ovat viidentoista ikäisiä tai sen alikin. Tärkeää on, että ovat saaneet rakennettua vehkeitään ja vanhemmat ovat tukeneet sitä hommaa. Monet ovat tehneet pyöriään isän tai veljensä kanssa, tuoneet näytteille ne ja ovat silmiinpistävän ylpeitä aikaansaannoksistaan, mikä on todella hieno juttu.

Rakennettujen pyörien skaala on laaja.

Rakennettujen pyörien skaala on laaja.

Pikaisestikin tarkasteltuna pyörät on asetettu edustavasti näytteille.

– Olen vuosikymmenten aikana kiertänyt rakennettujen pyörien näyttelyissä, napannut sieltä ideoita, niin sanoakseni rusinat pullasta ja niitä ideoita olen täälläkin toteuttanut, kehui Timo Mononen.

Väriä vaihtavat led-valot tuovat lisää näyttävyyttä/huomiota pyörään.

Väriä vaihtavat led-valot tuovat lisää näyttävyyttä/huomiota pyörään.

Rakennettujen pyörien joukosta valitaan näyttelyn paras pyörä. Kuka sen valitsee?

– Meillä on oma tuomaristo. Ari Vaahteristo, pitkän linja rakentaja, on päällikkönä. Tuomaristossa on saman verran miehiä ja naisia. Naiset valitsevat omat suosikkipyöränsä. Nuorista rakentajista valitaan "Young gang" ja Kopteri-lehden puolesta annan omat pytyt niille, mitkä ovat minun suosikkipyöriäni. Lisäksi yleisö valitsee oman suosikkipyöränsä ja äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja. Meillä on esimerkiksi matkalahjakortteja, polkupyörä jne., mitä on saatu saatu lahjoituksina, Timo Mononen selitti.

Timo Monosella on pari omaakin pyörää on nähtävillä Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä.

Timo Monosella on pari omaakin pyörää on nähtävillä Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä.

Laadukasta nähtävää on paljon ja näytteille asettelu yleisöystävällinen, joten senkin takia kannattaa suunnata Jyväskylän Hippos-halliin. MP-näyttely on auki lauantaina 9.4. kello 9-17 ja sunnuntaina 10.4. kello 10-16. Pääsyliput ovat 15 euroa ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi vanhempien seurassa. Nuoria kannustetaan lähtemään liikkeelle antamalla mopo- ja piikkikorttilaisille alennus ja he saavat pääsylipun 10 euron hintaan.

Jyväskylän / Keski-Suomen mp-näyttelyn tarjontaan voit tutustua sen omilla sivuilla täällä.

29. Keski-Suomen moottoripyöränäyttely järjestetään Jyväskylän Hipposhallissa.

29. Keski-Suomen moottoripyöränäyttely järjestetään Jyväskylän Hipposhallissa.

Aiheesta aikaisemmin:

Keski-Suomen mp-näyttelyyn enää viikko aikaa!

Keski-Suomen Mp-näyttely rakentuu kovaa vauhtia viikonloppua varten!