Tapasimme Keski-Suomen MP-näyttelyssä MKKV:n hallituksen puheenjohtajan Markku Mälkiän, hallituksen varajäsen ja kumppanuuskoordinaattori Markku Koposen sekä hallituksen jäsenen, MKKV:n keulakuvaksi nousseen, Ari "Santis" Santaharjun.

– Vuoden 2020 kevät- ja syksyn tapahtumapaikkakunnat ja koulut oli ehditty sopia ennen pandemian alkua, ja tehtiin jo vuoden 2021 alustavia aikatauluja. Nyt kun vihdoin päästään liikkeelle, niin jatketaan siitä mihin jäätiin, eli puretaan sumaa sieltä alkupäästä. On ollut ilo huomata, että edelleenkin kiinnostus koulujen suunnalta on voimakasta.

Tulevat tapahtumat päivitetään MKKV:n sivuille sitä mukaa, kun saadaan niihin vahvistukset. Näillä näkymin tämän kevään ensimmäinen MKKV:n tapahtuma järjestetään 5. toukokuuta Tampereella Raholan koululla. Tälle keväälle on vahvistettu kaikkiaan 11 tapahtumaa, laski Markku Koponen.

MKKV:n hallituksen puheenjohtaja Markku Mälkiä (vas) ja hallituksen varajäsen/kumppanuuskoordinaattori Markku Koponen Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä, Jyväskylän Hipposhallissa.

MKKV:n hallituksen puheenjohtaja Markku Mälkiä (vas) ja hallituksen varajäsen/kumppanuuskoordinaattori Markku Koponen Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä, Jyväskylän Hipposhallissa.

MKKV:n hallituksen puheenjohtaja Markku Mälkiä on ollut toiminnassa mukana alusta lähtien.

– On hienoa saada olla mukana MKKV:n toiminnassa, kun voi pyyteettömästi laittaa hyvän kiertämään. Meitä on aktiiviryhmässä hyvin organisoitu, vajaan kymmenen hengen porukka. Jokaiselle ryhmän jäsenelle on jaettu omat osa-alueensa. Kuluneen kahden vuoden aikana tehtäväkuvioita on hiottu entistäkin selkeämmiksi, joten lopulta tämäkään aika ei mennyt hukkaan, pohti Markku Mälkiä.

Jäsenhankintakampanja

– Tapahtumien järjestämisestä koituu väistämättä kuluja. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa voisimme toteuttaa MKKV:n koulukäynnit kouluille täysin ilmaiseksi, että voisimme mennä sellaisillekin kouluille, joilla ei muuten löydy siihen varoja. Meillä on tällä hetkellä 300 jäsentä ja tämän jäsenhankintakampanjan avulla toivomme tuplaavamme jäsenmäärän 600 jäseneen, jolloin saamme tämän tavoitteen täytettyä. Jokainen uusi jäsen on arvokas. Olemme saaneet mukaan myös yrityspartnereita, jotka omalta osaltaan auttavat meitä lähemmäksi tavoitettamme. Toki edelleen MKKV:n tapahtumat ovat kaikille avoimia, olipa jäsen tai ei, korosti Mälkiä.

– MKKV:n toiminnalla on aito merkitys, kestävillä arvoilla. Sen todistaa koululta saamamme palaute. Ari on ammatiltaan nuorisotyöntekijä ja hänellä on pedagogista silmää, kuinka lähestyä eri ikäryhmän nuoria, lisäsi vielä Markku Koponen.

Hieman myöhemmin Ari "Santis" Santaharjukin ehti paikalle.

Kuinka kuluneet pari vuotta ovat menneet, kun MKKV ei olekaan ollut tien päällä?

– On ollut outoa aikaa. Huomasi miten paljon nämä tilaisuudet ja yhteisö merkitsee. Varmaan monella muullakin on ollut sama havainto. Ollut jotenkin sekaista aikaa, kun kaikki tapahtumat ovat olleet seis. Se on vaikuttanut paitsi työhön niin myös sosiaaliseen elämään. On ollut sellaiset pari "ohivuotta", voisiko niin sanoa?

Jos sinulla on mahdollisuus tulla mukaan MKKV:n tapahtumiin, niin tule, kehottaa Ari Santaharju.

Jos sinulla on mahdollisuus tulla mukaan MKKV:n tapahtumiin, niin tule, kehottaa Ari Santaharju.

Saitteko tämän parin vuoden aikana tehtyä mitään MKKV:n hyväksi?

– Saatiin suunniteltua tapahtumia ja vahvistettua itse konseptia ja organisaatiota, se oli ihan hyvä. Ja huomasin sen, minkä olen useasti sanonutkin, että MKKV:lla on iso sosiaalinen merkitys moottoripyöräilijöille ja motoristiyhteisölle. Ihmisillä, jotka ovat olleet mukana tapahtumissa, on ollut paljon kaipuuta takaisin tapahtumien pariin. Ajamisella on ollut merkitys, jossa on yhdistynyt ajotapahtumien yhteisöllisyys. Ollaan tien päällä, mutta samalla pystytty tekemään aidosti merkityksellistä toimintaa. Näiden parin vuoden aikana on ollut mukava huomata, että tämä toiminta on tarpeellista ja sille on tilaus, paitsi kouluissa, niin myös motoristien keskuudessa.

Millä mielin nyt liikkeelle, kun näyttää että liikkeelle päästään?

– Todella hyvällä mielellä, motivoituneena ja kiitollisin mielin. Toivoisin, että jokainen ihminen, joka tässä on ollut mukana, näkisi ettei ole itsestäänselvyys että pystytään ja saadaan kiertää kouluilla. Kulunut kaksi vuotta on osoittanut, että koskaan ei tiedä, milloin nämä voi loppua tällä tavalla. Se takia kannattaa tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Jos sinulla on mahdollisuus tulla mukaan, niin tule. Ja se on ehkä ollut se "tarinan opetus", elämään ylipäänsäkin. Aika kuluu niin nopeasti, että tee vielä kun ehdit ja on voimia. Näin ainakin itse ajattelen ja suhtaudun tähän asiaan, pohti Ari Santavuori.

Ajankohtaiset tapahtumatiedot voi tarkistaa MKKV:n sivuilta täältä. Tietoa jäsenyydestä ja jäsenhankintakampanjasta löytyy puolestaan täältä.