Ducatin museo avasi ovensa parin vuoden tauon jälkeen jo 21. huhtikuuta ja parhaillaan nähtävillä on Paul Smartin vuoden 1972 Imolan 200 mailin ajon voiton 50-vuotisjuhlien kunniaksi miehen "750 Imola" -pyörä.

Paul Smart (16) ja Bruno Spaggiari (9).

Paul Smart (16) ja Bruno Spaggiari (9).

Museoon pääsee maanantaista sunnuntaihin kello 9:00 - 18:00. Tosin keskiviikkoisin ovet ovat suljettuina. Nähtävillä museossa ovat valmistajan ikonisimmat kisa- ja tiepyörät; ne, jotka ovat tehneet brändistä elävää historiaa.

Tehdaskierroksen aikana voi kävellä tuotantolinjojen ohi ja nähdä, mitä tehtaassa tapahtuu, ja miten Ducatin pyörät valmistetaan. Tehdaskierroksen voi varata maanantaille, tiistaille, torstaille ja perjantaille. Näinä päivinä on kaksi tehdaskierrosta. Toinen kello 9:30 ja toinen kello 15:30.

Pääsy Ducatin museoon pelkästään maksaa 17 euroa, kun yhdistetyn museon ja tehtaan opastetun kierroksen hinta on 32 €.

Pääsy on vielä sillä tavalla rajoitettua, että kävijöiltä edellytetään koronamaskin käyttöä sekä metrin turvaväliä muihin kävijöihin kierrosten aikana.

Lisäksi Ducatin sivuilla on virtuaalinen museokierros, jota on laajennettu entisestään. Sen avulla voi myös tutkailla Ducatin tehtaan tuotannon joitain osia itsenäisesti ja tutustua koko museoon.

Aivan uutta ovat virtuaalisesti opastetut nettikierrokset, jotka mahdollistavat tutustumisen Ducatin tuotantoalueisiin ja historiaan oikeasti etäopastetun kierroksen avulla. "Online Journey" pitää varata infotour@ducati.com-sähköpostiosoitteen kautta.

Lisätietoja ja museo- ja tehdaskierrosten varaukset sekä virtuaalikierrokset löydät täältä.

Paul Smart ja Bruno Spaggiari, 200 Miglia di Imolan podiumilla.

Paul Smart ja Bruno Spaggiari, 200 Miglia di Imolan podiumilla.