Cross Egypt Challengen järjestää Egyptin matkailuministeriö yhdessä matkailualan kanssa. Osallistujilla on erityisvaatimuksia kuten 18 vuoden ikä ja puolen vuoden ajokokemus moottoripyörällä tai mopolla sekä ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti.

Reitti on mielenkiintoinen.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui kuljettajia 15 eri maasta. Tämä vuosi on ensimmäinen, kun moottoripyörätkin voivat osallistua. Koska tapahtuma on kaupallinen ja matkailunedistämistä, osallistuminen maksaa 1700 Yhdysvaltain dollaria per osallistuja, mutta lohdukkeeksi rahalla saa kahdeksan yöpymistä 4-5 tähden hotelleissa ja kolme ateriaa päivässä. Viisumi, moottoripyörän vuokra ja lennot eivät tietenkään kuulu hintaan.

Joka tapauksessa Cross Egypt Challenge tarjoaa toisenlaisen mahdollisuuden kohdata Egypti ajamalla moottoripyörällä sen halki, ja kokea sen historialliset nähtävyydet. Myöskään lämpötila ei ole marraskuussa kohtuuton, vaan ne liikkuvat noin 30 plusasteen puolella. Öisin voi toki olla kylmä. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta ja Facebook-sivuilta.

Viimevuotisen tapahtuman video alla.

 

Kovaa menoa skootterilla.