Isot adventurepyörät voivat olla todella korkeita, kuten vaikkapa BMW:n R 1250 GS, tai Ducatin V4 Multistrada. Niihin on tietysti saatavissa madallussarjoja ja matalampia istuimia, mutta entä kun haluat pitää pyörän sellaisena kuin se on, ja vain korvata puuttuvaa pituutta taidolla ja osaamisella?

Nämä neuvot toimivat tietysti kaikkien itselle äkkiseltään liian korkeiden pyörien kanssa pyörän genrestä riippumatta.

Mikä sai Jocelin Snow'n ylipäätään hankkimaan näin suuren pyörän? Luulisi, että matalammallakin pärjää. Videolla hän kertoo, että pääsyitä siihen oli se, että isossa pyörässä on iso polttoainetankki, joten sillä pääsee pitkän matkan tankkauksella. Lisäksi siihen saa reissuun lähtiessään isot taka- ja sivulaukut, ja se kantaa kuorman kunnolla.

Oheinen video on Snow'n "Be the Boss of the Bike" -videosarjan ensimmäinen, ja siinä keskitytään pyörän kyytiin menemiseen ja pyörän pystyyn nostamiseen sivuseisontatuelta sekä sivuseisontatuen nostamiseen ylös, kun on päästy pyörän kyytiin.

Kuulostaa helpolta, eikös? Vaan ei ole, jos jalat jäävät pyörän selässä istuttaessa 12-15 senttiä ilmaan. 

Hienointa tässä videossa on, että siinä annetaan useampia vaihtoehtoja, joten voi valita sen tavan, joka kullekin sopii.

Suosittelemme videon katsomista kaikille. Ainakin meikäläisellä 180-senttisellä on tilanteita, joissa toivoisi olevansa pidempi. Esimerkiksi täyteen lastattu pyörä ja ylimääräistä tavaraa, teltta tai vastaavaa takapenkillä, niin sen oikean takajalan saaminen toiselle puolelle pyörää ei käykään enää keijumaisen keveästi.

Voit katsoa videon myös täällä.