Sisällöntuottaja Jess Stone ja hänen miehensä Greg sekä saksanpaimenkoira Moxie ovat olleet maailmanympärimatkalla viime maaliskuusta lähtien.

Voi vain kuvitella ohiajavien autoilijoiden ilmeitä ja autossa matkaavien kuvausintoa, kun he tajuavat, että prätkän tarikalla tosiaan makailee iso koira.

– Jokainen auto, joka ajaa ohitsemme, ihmiset sen sisällä, kaivavat puhelimensa esiin ja yrittävät saada valokuvia, Jess kertoo. – Se on riemastuttavaa.

Greg, Moxie ja Jess tauolla.

Greg, Moxie ja Jess tauolla.

Matkan aikana pariskunta aikoo kiertää noin 90 eri maassa. Matka ulottuu Amerikoista Afrikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan.

Jess ajaa koirineen aina edessä, ja Greg perässä, sillä Jess haluaa kokea asiat etummaisena.

Jess on alunperin Kanadasta, ja kun pariskunta muutti Liberiaan yli kymmenen vuotta sitten, hän opetteli ajamaan moottoripyörällä. Heti kun hän tunsi oppineensa tarpeeksi, he lähtivät Gregin kanssa kahdeksan kuukautta kestäneelle moottoripyörämatkalle Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan.

Muutamaa vuotta myöhemmin he muuttivat Guatemalaan, ja tapasivat Moxien, kun olivat katsomassa lähistöllä olleita saksanpaimenkoiran pentuja.

– Hän nappasi minut sataprosenttisesti, Stone kertoi. – Hän pyöri kannoillani ja vain odotti että rakastaisin häntä.

Moxie 'asuu' ajon aikana takapenkillä omalla kuljetustelineellään.

Moxie 'asuu' ajon aikana takapenkillä omalla kuljetustelineellään.

He halusivat ottaa Moxien mukaan seikkailuilleen, mutta eivät halunneet käyttää sivuvaunua tai traileria moottoripyörässä. Sen sijaan he suunnittelivat K9 Moto Cockpitin, moottoripyörää varten kehitetyn koirankuljetustelineen, jolla koiran saa kyytiin takatarikalle.

– Kaikki aina kyselevät, miten pitkään ottaa opettaa koirasi siihen, miten olla kyydissä, Jess Stone kertoi Yahoo Life'lle. – Rehellisesti sanoen, Moxie oppi sen viikonlopussa.

– Minulta kesti paljon pidempään tuntea oloni mukavaksi, kun takana oli niin paljon painoa, koska en ollut koskaan ajanut matkustaja kyydissä.

Kun Jess ja Moxie tunsivat olonsa mukavaksi, joukkio alkoi taas suunnitella uutta matkaa. Jessin tavoitteena on kerätä matkallaan 100 000 dollaria Girl Up -nimiselle voittoa tavoittelemattomalle yhteisölle, joka on tytöille suunnattu johtamistaidon kehittämisorganisaatio.

Voit seurata Jessin, Moxien ja Gregin matkaa ympäri maailman heidän YouTube-kanavallaan, jonne tulee viikottain uusia videoita tai heidän nettisivuillaan täällä. Girl Up -organisaation toimintaan voit tutustua täällä.

GoRufflyn videot ovat mielenkiintoista seurattavaa ja ne on hyvin toteutettu. Pariskunta yöpyy paljon teltoissa ja esille tulevat prätkäreissaamisen sekä hyvät että huonot puolet.

Jess ajaa edellä Moxien kanssa.

Jess ajaa edellä Moxien kanssa.