Seeprojen keskellä manner-Tansaniassa.

Seeprojen keskellä manner-Tansaniassa.

"Ainoa mies, jota kadehdin, on mies, joka ei ole vielä käynyt Afrikassa – sillä hänellä on niin paljon odotettavaa." — Richard Mullin.

Miksi ylipäätään lähdemme reissuillamme ulkomaille? Lumoutumaan uusista tuoksuista, räikeistä väreistä, poikkeavasta liikennekulttuurista, mukaansa tempaisevasta elämänmenosta ja erikoisesta ruokamaailmasta. Matkalla tuntemattoman läpi pääsemme ehkä paremmin kiinni tähän hetkeen ja koemme herkemmin vapauden tunnetta arjen oravanpyörän tavoittamattomissa.

Strutsin kanssa kilpaa Namibiassa.

Strutsin kanssa kilpaa Namibiassa.

On ikimuistoinen ja ylivertainen kokemus seurata elefanttilaumaa avoimilla tasangoilla, kirahveja leikkimässä puiden latvoilla ja leijonia, jotka laiskasti lepäävät varjossa. Afrikka on paljon muutakin kuin uutiskuvat köyhyydestä ja sodista antavat ymmärtää.

Kulttuurien kirjo valloittaa ja nähtävyyksien monipuolisuus hämmästyttää. Löydät loputtomia paratiisirantoja, suunnattomia savanneja, tuuheita viidakoita, kuumia aavikoita, jylhiä vesiputouksia, pilvien yläpuolelle kohoavia lumihuippuja ja ikiaikaista historiaa. Lautasen kokoisia huulia ja kummallisia klikkauskieliä.

Hadzabe-kansan mailla. He ovat Afrikan viimeisempiä metsästäjäheimoja.

Hadzabe-kansan mailla. He ovat Afrikan viimeisempiä metsästäjäheimoja.

Vastakohtaisuuksien sulatusuuni täynnä upeita teitä, kokemuksia ja tarinoita. Afrikka on käytännössä koko muu maailma yhdellä mantereella.

Moottoripyörällä pääset paikkoihin joihin turistibussit eivät sinua suostuisi viemään ja tutustut ihmisiin, jotka muuten vain vilahtaisivat taksin ikkunasta ohi. Uppoudut täysillä ympäröivään maailmaan – tunnet paahtavan auringonpaisteen niskassasi, viileän tuulen kasvoillasi, jokaisen sadepisaran ja nautit täydellisestä vapauden tunteesta.

Afrikan suurimman Fish River kanjonin reunalla Namibiassa.

Afrikan suurimman kanjonin, Fish Riverin, reunalla Namibiassa.

Päristelitpä sitten Marrakeshin kapeilla kujilla, Tansanian vehreillä ylängöillä, Etelä-Afrikan viinitilojen välissä tai vaikkapa Namibian karun kauniissa aavikkomaisemissa, eksotiikkakerroin on Afrikassa taattu!

Konepyöräterveisin,
Dani

PeterPanBiken Afrikan matkoihin voi tutustua tästä.

Vaihtamassa pyöriä hetkeksi kameleiksi Saharan liepeillä.

Vaihtamassa pyöriä hetkeksi kameleiksi Saharan liepeillä.