Esittelimme taannoin Motouutiset.fi:n palstoilla suomalaisen Eläköön.fi-kampanjasivuston, johon voi esittää ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Etsimisen jälkeen motoristien kannalta mielenkiintoisimmaksi ideaksi koimme ajatuksen liikennemerkinnöistä, joilla osoitettaisiin motoristille vaaralliset tieosuudet. 

Rider Risk Map on Facebook-sovellus, jonka idea on vähän samantyyppinen, paitsi että merkintä tapahtuu kartalle. Allstate kehitti palvelun kyseltyään Facebook-sivustollaan, miten voisi parantaa moottoripyöräilijöiden turvallisuutta. Yli 1500 henkilöä vastasi, ja palautteen perusteella syntyi Rider Risk Map.

Suurimman hyödyn siitä saa, jos lähtee ajamaan ennestään tuntemattomille seuduille. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että teitten riskipaikkoja on merkitty. Esimerkiksi Suomessa ei tätä ennen vielä oltu merkitty yhtään moottoripyöräilijälle vaarallista kohtaa, Ruotsissa sentään kaksi.

Merkintä tapahtuu liputtamalla ja kohteeseen voi lisätä myös kuvan ja selitteen siitä, millaisen riskin paikka muodostaa.

Käykää tutustumassa palveluun ja täydentäkää ihmeessä jos tiedätte meille motoristeille erityisen vaarallisia risteyksiä tai tiealueita.