Oliver Plunketin matka kesti kaikkiaan kahdeksan kuukautta, ja pituudeltaan se kattaa kaksi kertaa koko Amerikan mantereen tai miltei maapallon ympärysmitan. Ollie lähti yksin matkaan viime joulukuussa Ushuiasta Argentiinasta ja matkusti Perun, Kolumbian, Panaman, Costa Rican, Guatemalan ja Kanadan ennenkuin päätyi matkan loppupisteeseen Alaskassa.

Matkan tarkoituksena oli samalla kerätä rahaa Fisher House Foundationin brittiosastolle, joka rakentaa ja ylläpitää taloja sotavamman saaneille ja heidän perheilleen. Säätiö toimii enimmäkseen Yhdysvalloissa ja sikäläisen armeijan sairaaloiden lähettyvillä. Englannissa se tekee yhteistyötä birminghamilaisen sairaalan hyväntekeväisyyssäätiön kanssa saadakseen rakennettua ensimmäisen vastaavaan talon brittimaaperälle.

Ollien tavoitteena oli saada matkalla kasaan 100 000 puntaa, josta on kasassa jo yli 88 000.

Hän tapasi matkallaan paljon uskomattomia maisemia, hämmästyttäviä tietä sekä hienoja ihmisiä yhtä hyvin kuin roistoja ja kapinallisiakin. Oliver piti matkastaan varsin mielenkiintoista blogia, joka löytyy edelleen täältä. Oliverin tarinan kertoi motorcyclemonthly.