Kaikki viisi nuorta naista asuvat arkielämässään Pariisissa ja moottoripyöräilevät paljon. Silti on todella rohkeaa lähteä noin erilaisiin ja todella vaarallisiin oloihin ajamaan Himalajan vuoristoseudulle.

Helppoa matkanteko ei kuitenkaan ole arvon neideillekään. Eräs heistä halusi lähteä kotiin ensimmäisen 500 metrin jälkeen: hän ihmetteli, miten pystyy pitämään pyöränsä tiellä, kun se on vain 2 metriä kapea. Se onkin todella pelottavan näköistä.

Cécile

Heillä on mukana tavaraa noin 50 kg per pyörä, joista 20 litraa on polttoainetta ja lisäksi vettä. Tankkausmahdollisuuksia on matkalla harvassa. Pyöräinä heillä oli Royal Enfieldit.

Tiet olivat vaikeita: vuoria, uria, kiviä, mutaa, maanvyöryjä, vettä, kaatumisia. Ja painavat kuormat muuttivat pyörän käytöstä ja tekivät niistä vaikeampia ajettavia. Pariin kertaan matkalle osui paha maanvyörymä, joka tukki tien ja aiheutti viivästyksiä matkantekoon. Pahimmalta näyttää silti ruuhka tien aukeamisen jälkeen varsinkin kun tiet ovat niin kapeita ja rotkot tien reunoilla syvät.

Cindy

Rytmin säilyttäminen ajaessa oli naisten omien kommentien mukaan todella vaikeaa. Heti ensimmäisenä yönä perlllepääsy viivästyi maavyöryn takia. Yhdenkin päivän menettäminen on hankalaa, kun on kiinteä aikataulu. Silloin on vain reitti suunniteltava uudelleen.

Iltaisin perillepäästyään heillä oli väliä vain sillä, että sai ruokaa ja juotavaa ja nukkua.

Louise B

4500 metrissä ajaminen tuotti ongelmia, tajunnanmenetyksen riskiä, päänsärkyä, hengitysvaikeuksia, tunnottomuutta jaloissa. Cindyllä oli 20 km matkan ajan kipinöitä silmissä, hän ei nähnyt juuuri mitään. Sen päivän matkan etappiinsa päästyään saivat happea läheisessä varuskunnassa.

Louise D

Vaikka ajo oli fyysisesti raskasta, maisemat - ja matkalla tavatut ihmiset - antoivat voimaa viisikolle. Että ajo olisi ollut tarpeeksi haasteellista, se sattui vielä keskelle tulvakautta.

Pauline

Katso videot, kolme kappaletta alla. Niiden katsomiseen, ihailemiseen, myötäelämiseen ja maisemista nauttimiseen kannattaa varata aikaa. Ensimmäinen osa kestää noin 17 minuuttia ja viimeinen 22 minuuttia. Asiasta kertoi ensin Motorbiker.

Osa 1:

Osa 2:

Osa 3: