Liikenneviraston kelikamerapalvelu piti alunperin majaa osoitteessa http://www2.liikennevirasto.fi/alk/kelikamerat/, josta se löytyy vieläkin, vaikka se on sivulla olevan tiedon mukaan ilmoitettu poistuvaksi jo 28.3.2014. Hyvä, ettei sitä ole vielä lakkautettu, sillä siitä pääsee kätevästi linkillä Liikenneviraston uuteen Liikennetilanne-sivustoon osoitteessa http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi.

Uusi palvelu tarjoaa aiempaa paljon monipuolisemmat mahdollisuudet tarkastella tiestön tilannetta. Sieltä  löytyvät tiedot tietöistä ja muista liikenteen häiriöistä kuten ruuhkista. Lisäksi siellä on valittavissa karttakuvaan lukuisia muita palveluja kuten kelikamerat, ajokeli- eli säätiedot, painorajoitukset, tiedot jääteistä talvella ja lisäksi vielä lähi- ja kaukojunien asemat. 

Tiedot tieliikenteen häiriöistä ja painorajoituksista näytetään kartalla, mutta ne saa halutessaan myös listana. Myös kartan taustaan voi vaikuttaa.

Kiitos aiheesta vinkanneelle lukijalleme Pekka Liljalle.

Miten käytetään?

Näytöllä haluttavat tiedot valitaan sivun oikean laidan listasta.

Aiemmin kaikki oli yksinkertaisempaa, mutta uusi palvelu toimii hienosti. Liikennetila-sivun oikeassa laidassa on listattu ne optiot, joita voi karttaan valita. Silloin esimerkiksi jos kelikameroiden sijainti ja niiden sääpalvelut halutaan näkyville, ruksitaan näytöltä kohdat Ajokeli ja Kelikamerat. Vastaavasti toimitaan sen kanssa, mitä kulloinkin halutaa näkyville.

Näkymä monipuolistuu heti, kun kelikamerat- ja ajokeli-optiot on valittu.

Jo pelkkä tieto parhaillaan työn alla olevista tieosuuksista on hyvä asia, ja yhdistettynä kelikameorihin ja säätietoihin on mahdollista suunnitella jouhevampi ja mukavampi reittivaihtoehto varsinkin epämääräisissä keleissä.

Kannattaa kokeilla. Reaalikaista haluamaasi tietoa ja suoraan karttapohjalla. Oikeastaan ainoa, mitä siihen toivoisi lisää varsinkin motoristeille on erityisen pahojen routavauriotieosuuksien näyttö näin keväällä.

Kamerankuvaa napautettaessa näytölle ilmesyy kameran reaaliaikaista kuvaa sekä vallitsevat kelitiedot, jos ajokeli-optio on valittu.

 

Pienemmästä kuvasta voit siirtyä sitten linkkiä klikkaamalla kokonäytön kuvaan kelitietoineen.