Kölnissä vuosittain järjestettävän tapahtuman suojelijana toimi ylipormestari Jürgen Roters. Pääalueena oli messukeskuksen yhteydessä oleva Tanzbrunnen: laaja puistomainen alue, joka on kuin luotu moottoripyöräkokoontumista varten. Tapahtuma alkoi lauantaina suurella paraatilla, jossa H-D-letka kiersi jylisten ympäri kaupungin keskustan. Ohjelmaa ja oheisohjelmaa riitti runsaasti: tarjolla oli runsaasti bändejä, klubeja, testiajomahdollisuuksia ja tulokaskilpailu hard rock -yhtyeille.

Tällä nallella on munaa.

Oma vierailuni varsinaiselle tapahtuma-alueelle ajoittui sunnuntaille. Aurinkoinen 23 asteen lämpötila teki vierailusta mieluisan ja tuntui, että koko kaupunki oli H-D-näyttelyaluetta. Koko päivän olisi melkeinpä voinut viettää pelkästään parkkialueella ihaillen tuhansia erilaisia kaksipyöräisiä. Päätin kuitenkin mennä varsinaiselle messualueelle. Liput olivat 15 euroa ja niille sai vastinetta enemmän kuin tarpeeksi.

Kuva parkkipaikalta.

Kuva parkkipaikalta.

Tapahtumaan liittyi ensimmäisten sähköstartillisten Electra Glide-mallien erikoisnäyttely, jossa oli mukana sekä kunnostettuja alkuperäispyöriä vuodesta 1965 alkaen että kustomoituja versioita. Alueella oli tietenkin myös valtavasti myyntikojuja: ajovarusteita, pyörätarvikkeita, H-D-vaatteita, koruja, huiveja, olutta ja ruokaa.

Bändeistä mieleen jäivät erityisesti country-tyylinen ”Outlaws of Lubbock" ja hard rock-painotteinen "Glamstones", joka soitti mm. Metallican ja AC/DC:n coverversioita sekä päätti keikkansa Steppenwolfin klassikkoon ”Born to Be Wild”.

Glamstones playing Born to be wild.

Glamstones playing Born to be wild.

Sunnuntain päättäneen kustomointi- ja entisöintikilpailun luokkina olivat vesijäähdytteiset, antiikki, Touring, Sportster & Street 750, Big Twin, kustom, jossa pyörän täytyi kulkea H-D:n moottorilla, sekä radikaali kustom. Palkintojenjaossa kunkin luokan kolme parasta osanottajaa ajoi lavalle ja vastaanotti pokaalin sekä viisi litraa moottoriöljyä pyörien erikoispiirteiden lyhyen esittelyn jälkeen. Myös "Outlaws of Lubbock" bändin kitaristi/solisti Slim Hülser oli mukana omalla kustomoidulla pyörällään ja päätyi radikaali kustom -luokan voittajaksi.

Slim Hülser playing.

Slim Hülser playing.

Koko tapahtuman suurimman pokaalin eli "Best of Show"-palkinnon vei kotiinsa Florian Engel. Kun Florian rullasi Kölniläislavalle ja sammutti moottorin, yleisön joukosta kuului kohahduksia pyörän asettautuessa "lepoasentoon". Florian oli aiemmin tänä vuonna osallistunut Abu Dabissa kustom-tapahtuman yhteydessä järjestettyyn Lähi-idän Biker Build-Off kisaan. Komponentteihin ja suunnitteluun oli mennyt seitsemän kuukautta ja toteutus oli vaatinut runsaasti itse tehtyjä osia mm. runkoon, koska vaaditut komponentit eivät olleet hankittavissa kisamaasta. "Unique Thirty" pyörä oli koostettu näyttelyn aukioloaikojen puitteissa rungosta, moottorista ja sähköjärjestelmistä lähtien.

Florian Engelin voittajapyörä 'Unique Thirty'.

Florian Engelin voittajapyörä 'Unique Thirty'.

Antiikkiluokan voittaja.

Antiikkiluokan voittaja.

Big Twin -luokan voittaja.

Big Twin -luokan voittaja.

  

Linkit

Video paraatista täällä. Saksassa paraatit usein järjestetään roomalaismallin mukaisesti ja varsinainen pyöräosuus alkaa vasta minuutin kohdalta, esijoukkojen mentyä.

Tapahtuman pääpaikka Tanzbrunnen ja Glamstones.

"Radical custom" luokan voittajan (Slim Hülser) bändin sivuilla on kuvia sekä bändistä että pyörästä.

"Best of Show" voittaja Florian Engel, oli rakentanut pyöränsä Abu Dabissa Middle East Biker Build-Off tapahtumassa, siitä tarinaa sivustolla täällä, sekä Engelin Facebook-sivustolla ja show'n omilla sivuilla.

Harley Dome 2015:n saksankieliselle kotisivulle pääset tästä ja Facebookiin tästä.

Linkki tapahtuman videoon tässä.

Slim Hülser.

Slim Hülser.