Kontiorallin kontrollipiste on tänä vuonna Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ry:n motocross-radalla, joka sijaitsee viisi kilometriä Lapuan suuntaan. Kontrollipiste avasi toimintansa perjantaina kello 12.00 ja se suljetaan lauantaina kello 18.00. 

– Innokkaimmat tulijat olivat saapuneet tänne jo eilen illalla ja yöpyivät täällä. Kello 12 aikaan luukulla olikin melkoinen jono, kertoo Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ry:n Camilla Asunmaa.

Kontiorallin perinteisiin kuuluu, että varsinaista rallipaikkaa ei kerrota etukäteen, vaan tulijoille ilmoitetaan ainoastaan kontrollipisteen sijainti. Sieltä rallikansa saa tiedon lopullisesta kokoontumisajon viettopaikasta, jonne yleensä on matkaa alle sata kilometriä. Tämä takaa jännityksen säilymisen viime hetkille asti.

Kontrollipisteessä oli jo rauhallisempaa siinä vaiheessa iltaa, kun ehdimme sinne. Motoristeja saapui pitkin iltaa vastaanotto toimii läpi yön, aina lauantaihin kello 18.00:an asti, jolloin kontrollipiste sulkeutuu. 

Kuvassa vasemmalta Antti Mäkelä, Pauli Ylikoski ja Markku Haapamäki.

Kuvassa vasemmalta Antti Mäkelä, Pauli Ylikoski ja Markku Haapamäki.

MP69:n järjestämä Kontioralli kerää osallistujia ympäri Suomea, mutta läheltäkin tullaan viettämään hauskaa motoristiviikonloppua. Antti Mäkelä Kurikasta, Pauli Ylikoski Pulkkilasta ja Markku Haapamäki Kauhajoelta edustivat paikallisia motoristeja.

– Ajoimme me sentään Möhkön kautta tänne, miehet naureskelivat lähtiessään suunnistamaan kohti lopullista rallipaikkaa. 

Wilhemiina Tiainen.

Wilhemiina Tiainen.

Ei välttämättä Kontiorallin nuorimman osallistujan titteliä kuittaava, mutta mahdollisesti tuoreimman mp-kortin haltijan palkinnon voisi napata Wilhelmiina Tiainen, sillä hän on saanut kortin vasta kuukausi sitten.

– Lähdin kavereiden innoittamana matkaan. Aunperin moottoripyöräilyikärpänen puraisi ollessani Ranskassa vaihto-oppilaana ja "houstini" ajoi moottoripyörällä. Pääsin istumaan hänen kyydissään ja ihailemaan keski-Ranskan hienoja maisemia, Wilhelmiina Tiainen kertoo.

Kontrollipisteessä oli tarjolla kahvia ja muuta virkistystä loppumatkalle. Tiskin takana Janne Vilponen, Mikko Sohlström ja Camilla Asunmaa.

Kontrollipisteessä oli tarjolla kahvia ja muuta virkistystä loppumatkalle. Tiskin takana Janne Vilponen, Mikko Sohlström ja Camilla Asunmaa.