Pod-telttojen suunnittelija on brittiläinen M2C Innovation, ja se on ottanut suunnitteluunsa selvästi vaikutteita avaruusmatkailusta. Erityisesti siitä, miten esimerkiksi Marsiin on suunniteltu rakennettavan modulaarisia kahdeksankulmaisia majoitus- ja työskentelytiloja, jotka on sitten kiinnitetty käytävillä toisiinsa.

Toinen näkökulma asiassa on se, että ihmiset haluavat olla yhteisöllisiä kuten esimerkiksi festivaaleilla tai vaikka kokoontumisajoissa ja viihtyä lähellä toisiaan, nauttia sosiaalisista verkostoistaan. Ja tekeväthän nämä yhteenliitettävät teltat perusleirintäaluetelttailustakin paljon mielenkiintoisemman ja antoisamman kokemuksen.

Auvoisan näköistä yhteisöllistä telttailua.

Teltat kytketään toisiinsa tunneleiden avulla ja ne antavat mahdollisuuden keskustella ja olla vuorovaikutuksessa leiriytyjien kesken. Olo on kuin leirinuotiolla konsanaan. Varsinkin Podin isommilla teltoilla toteutettuna tunneleiden yhdistämistä tiloista tulee melkoisia, niissä voi hengailla isommallakin joukolla yhdessä.

Pod-teltta tuli myyntiin vuoden 2013 lopulla ja M2C yrittää saada telttojaan myyntiin myös Yhdysvalloissa. Ainakin kuvista päätellen Suomessakin voisi olla kysyntää näille. Podeja saa joko kahdeksankulmaisina 8 henkilölle tarkoitettuina Maxeina tai 4:lle tarkoitettuna kuusikulmaisina Mineinä.

Yksi mahdollinen konfiguraatio.

Maxissa nukutaan ympyrässä kuten Suomen armeijan puolijoukkueteltoissa päät keskustaan päin (paitsi jos puolijoukkueteltassa on kamina, jolloin nukutaan jalat keskustaan päin). Minissä taas nukutaan "normaalisti" vierekkäin teltan keskustassa. Mini on varustettu sisäisellä nukkumissolulla, joka jakaa nukumisalueen kahteen kahden hengen "kamariin". Myös Maxiin saa lisävarusteena saa vastaavan solun, jolla voi jakaa teltan 2 hengen nukkuma-alueisiin ja oleskelutilaan.

Muutaman tunnelin avulla Podit voi liittää toisiinsa monin eri konfiguraatioin. Leiriytyjät pystyvät vapaasti liikkumaan telttojen välillä tarvitsematta kulkea välillä ulkona, mikä kieltämättä suomalaisessa normaalisuvessa voi olla isokin etu. Maxeja ja Minejä voi myös liittää keskenään yhteen, jolloin isompaa Maxia voi pitää vaikka yhteisenä oleskelutilana.

Teltat ja tunnelit ovat täysin vedenpitäviä.

Kolme Maxia ja kaksi Miniä liitettyinä.

Pod-teltat ovat siis selvästi hyviä vaihtoehtoja varsinkin isomman ryhmän tai porukoitten sosiaaliseen majoittamiseen, mutta hinta voi olla ongelma. Maxista joutuu pulittamaan 705 € kappaleelta ja Ministäkin 564 euroa. Lisäksi yhteenliittämisessä käytettävät tunnelit maksavat 125 euroa kappale.

Tällä hetkellä Maxi ja Mini ovat myynnissä tarjoushinnoin. Ensinmainittua kaupitellaan 636:een ja Miniä 521 euroon. Telttoja ja niiden varusteita myydään M2C:n kotisivuilta maailmanlaajuisesti.

Teltoissa ei kuitenkaan yhteenliitettävyyden ja ison koon lisäksi ole mitään kovin ihmeellistä. Ne on tehty ripstop-polyesteristä ja tuet lasikuidusta. Perussarjan Maxi-teltan paino on 23,5 kg.

Yritys on valmistelemassa uuden kalliimman "Elite"-tuotelinjan julkistusta 2016/2017, joten sillä ei ilmeisestikään ole tarkoitus tehdä tuotteesta edullisempaa sarjaa. Elite-sarjassa materiaalivalintoja on tarkennettu ja telttojen pitäisi olla ainakin kevyempiä.

Täältä pääset M2C:n kotisivuille ja täällä on kuvagalleriaa Podilla telttailun iloista.

Majoittumassa Podiin.