Bike Week’in pääaukion auringonlämmössä taukoa pitää näyttävä nuoripari Thomas Zaharias ja Janja Majhenic, jotka lähtivät matkaan Graz’ista, naapurimaakunta Steiermarkista, missä myös Slovenian Maribor’ista kotoisin oleva, säteilevä Janja työskentelee.

Thomas on moottoripyöräillyt jo 14 vuotta, ensin Kawa 500:llä, sitten Honda 600:lla.

– Olemme matkassa Suzuki GSXR:llä, Thomas sanoo pienen miettimistauon jälkeen. Niinkuin menopelin olisi oltava V2-moottorinen, kun paikalle yleensä saapuu.

Thomas ja Janja sekä toimittajamme Matti.

– Tulimme, koska oli sopivasti kolme päivää vapaata. En tiedä, mikä on kaikkein hienointa täällä, mutta ensi vuonna tulemme takuulla taas ja isommalla porukalla, Thomas pohtii.

He majoittuvat tuttavansa luona Villach’ssa. Selvennykseksi voimme kertoa, että Carinthian alueella on majatalojen ja mökkien vuokraajille ja niille asunnon omistajille, joiden vakituinen asuinpaikka ei ole aluella, voimassa “Ortstaxe” ja “Nächtigungsgeld” – siis pienehkö turismin ja kakkoskodin estoverotus. Sen takia ihmiset eivät mielellään kerro tarkasti majapaikoistaan.

Hävitty kisa kismitti

Harley-Davidson Insbruckin 2015 Street 750:stä rakentamalla café racerillä on hyvät mahdollisuudet olla Faaker Seessä esillä olevista pyöristä kaunein. Kyseinen pyörä on rakennettu Harley-Davidsonin jälleenmyyjilleen järjestämän Battle of the Kings -kisan sääntöjen mukaan, jolloin osat saavat maksaa korkeintaan 4000 € ja työ 4000 €.

Knuth Jungia harmitti, ettei heidän kustomoimansa sääntöjen mukaan rakennettu pyörä pärjännyt kisoissa kuten olisi pitänyt.

Se oli yleisöäänestyksessä Itävallan paras, pääsi jatkoon 9:n pyörän joukossa Euroopan mestaruuskilpailuihin Biarritzissa Ranskassa, ja oli sitten maailmanmestaruuskisoissa viiden parhaan pyörän joukossa.

– Meidän tiimimme on hieman katkera, kertoo Knuth Jung, H-D Innsbrukin johtaja. – MM-kisojen kolmenn parhaan joukossa ei ollut yhtäkään, joka olisi pysynyt sääntöjen mukaisessa budjetissa. Meidän pyörämme on myös myytävänä hintaan 16.000€, mikä sisältää € 8.000 lähtöhinnan, muutososat, työn, sekä verot.

Onnittelemme Knutia upeasta työstä – rajoitettu koe-ajo on mahdollista järjestää sille, joka haluaa ostaa tämän ainutlaatuisen mestariteoksen. Tiedot löytyvät täältä.

Knuthin tiimin Harley-Davidson Street 750:stä kustomoima cáfe racer.