Kysyimme heiltä tietenkin, olivatko he sattumoisin olleet Faaker Seessä, ja mitä he pitävät tapahtumasta. Kaikki eivät mahdu majoitukseen alueen lähiympäristöönkään, joten he yöpyivät vähän kauempana hässäkästä ja kalliista hinnoista ja käyttivät "vapaa-aikaansa" moottoripyöräajeluihin päivisin. Fiksua, koska sitä vartenhan moottoripyörät ovat olemassa.

– Ajamme tavallisesti päivässä Faaker Seelle Silesiasta. Matka kestää noin 12-14 tuntia. Sitten majoitumme öiksi siten, että ajamme Kranjska Goraan Slovenian puolelle, mistä teemme kolmena päivänä päivälenkkejä Sloveniaan Blediin, Italiaan tai niin edelleen ja illalla menemme Faaker Seelle. Sunnuntaina ajamme takaisin Silesiaan, miehet kertovat.

Harleytä ja muuta ajettavaa.

– Meillä on aika paljon kokemusta Faaker Seen hässäkästä, joten sovimme etukäteen tapaamispaikat ja –ajat, siltä varalta että porukkamme ei pysy kasassa.

– Tämä on viides kerta, kun meidän kerhomme on liikkeellä, nyt kuudella pyörällä, joskus on vieraita mukana, joskus 12 henkeä. Ensi vuonna olemme taas paikalla.

– Ai, missäkö Silesia on? Se on Etelä-Puolassa, tiedäthän Katowicen?

Kerhotunnus ja rotsi.

Tiesimmehän me, joten jäi nolottamaan, ettemme sitä heti saaneet päähämme. Poistuimme paikalta kuitenkin yhtä tietoa viisaampina, he Silesiaan, me Wieniin päin. Oli ilo silmille, miten näppärästi nämä miehet käsittelivät isoja pyöriään, jotka valtaosaltaan olivat Harley-Davidsoneja.

Ja kuvissa upeat Silesian Mustangs-logot, muskelit ja muskelipyörät, joista yhdestä on Harley-Davidsonin logo varastettu matkalla.

Mustangs and bikes.