Ilmajokinen Tuomo Erkkilä ja Pasi Erkkilä Seinäjoelta olivat jo kotiinpaluumatkalla. Kun Kuortaneen, Töysän, Ähtäri ja Parkanon kautta on palattu kotiin, päivän ajosaldoksi on kertynyt mukavat 350 kilometriä.

Tuomo Erkkilä oli matkassa vuosimallin 1996 H-D FXST Softaililla.

Tuomo ja itsemaalattu Softail.

– Ostin tämän pyörän neljä vuotta sitten Tampereelta. Itse asiassa ostin ensin pyörän ja vasta sitten ajoin kortin. Jotain pientä olen pyörään laittanut. Suunnittelin tankin kuvan ja maalasin pyörän uudelleen. Tämä on ensimmäinen maalaus, jonka moottoripyörään olen tehnyt, jenkkiautojen parissa kynäruiskumaalausta harjoitellut Tuomo Erkkilä toteaa.

Tankin tyylikäs yksityiskohta.

– Ensimmäisenä vuonna tuli ajettua paljon, 13 500 kilometriä. Heti kaksi viikkoa kortin saamisen jälkeen, ajoin setäni kanssa ensimmäisen rautaperseajon. Pientä väliä lukuun ottamatta, sillä reissulla satoi koko ajan. Sitten on tullut noin 6 000 kilometriä ajokaudessa mittariin.

– Olen harrastanut moottoripyöräilyä koko ikäni, 25 vuotta. Viime syksynä myin pyöräni ja ajattelin lopettaa ajamisen kokonaan. Keväällä kuitenkin ostin tämän nykyiseni, ei sitä ilman moottoripyörää osaa näköjään olla. Tänäänkin on ollut ihan kiva ajaa, tosin tämä kova tuuli välillä heikensi ajomukavuutta, Kawazaki ZZR:llä matkassa ollut Pasi Erkkilä kertoo. 

Lauantain ajokeikka toi vielä tälle syksylle noin 350 km lisää.

Kokoontumisajoissa tai moottoripyöräkerhotapaamisissa näitä miehiä ei näy, mutta jos kelejä vielä tänä syksynä piisaa, niin tien päällä heitä voi tavata.

Joka tapauksessa turvallisia kilometrejä teille kaikille, joiden ajokausi vielä jatkuu.