Lakialoitteen takana oli edustaja Tim Butler, joka asuu alkuperäisen vuonna 1926 pystytetyn Route 66:n varrella.

Route 66:n graafinen tunnus on yksi tunnetuimpia logoja, mitä maailmassa on ja samalla myös ikoninen amerikkalaisen kulttuurin tunnusmerkki. 

Butler toteaakin, että ihmiset ympäri maailman matkustavat "Mother Roadia" pitkin hakien omia seikkailujaan. Monet aloittavat matkan Illinoisista, ja Butlerin mielestä on luonnollista, että "annamme heille mahdollisuuden näyttää omaa kannatustaan historialliselle ohikulkutiellemme ostamalla erityisen Route 66 -rekisterikilven pyöräänsä".

Tällä hetkellä Illinoisin Route 66 -rekisterikilven voi ostaa vain henkilö, paketti- ja kuorma-autoihin sekä busseihin ja vaneihin. Moottoripyöräilijöille suunnatusta kilvestä saatavat varat suunnataan Illinois Route 66 -perinneprojektirahastoon. 

Historiallinen Route 66 viettää tänä vuonna 90-vuotispäiviään. Tie alkaa Chigagosta ja päättyy Santa Monicaan, Kaliforniaan. Illinoisissa on vielä olemassa kolme 66:n pätkää käytössä, kertoo Lincoln Daily News.

Yhdysvalloissa 11. marraskuuta perustettu Route 66, Valtatie 66 oli yksi alkuperäisiä liittovaltion valtateitä. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Route 66 lakkautettiin virallisesti vuonna 1985. Tällöin päätettiin ettei tiellä enää ollut merkitystä, koska Interstate Highway System oli korvannut sen. Tiestä löytyy vielä osia nimellä Historic Route 66. Maisemareitti kiemurtelee eri osavaltioissa Chicagosta Santa Monicaan. Tämä jo osin käytöstä poistettu reitti on merkitty uudelleen karttoihin tällä uudella nimellä, kertoo Wikipedia.

Suomestakin useampi mp-matkajärjestäjä vie ihmisiä ajamaan moottoripyörällä pitkin legendaarista reittiä vuosittain.