– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen moottoripyörällä liikkeellä tänä keväänä. Ei ole aikaisemmin oikein kelit suosineet. Nyt on hyvä keli kuluttaa uusia renkaita ennen helatorstain vähän pidempää reissua, aloittaa Tommi Turunen.

– Viides vuosi peräkkäin kun lähdemme pienellä porukalla ajelemaan helatorstaina, viettämään viikonlopun jossakin päin Suomea. Viime vuonna poikkeuksellisesti menimme Viron puolelle, Jouni Turunen jatkaa.

– Tänä vuonna menemme Pielavedelle. Kriteereinä paikan valinnassa ovat, että siellä on puusauna, että se sijaitsee mielellään järven rannalla ja siellä on mahdollisuus grillata. Talviturkki tulee yleensä heitettyä samalla kertaa, ellei järvi ole vielä jäässä. Avantouintia emme harrasta.

– Ainoastaan kerran on reissulta jouduttu tuomaan yksi pyörä peräkärryllä. Vaikka viiden miehen voimin purettiin melkein koko pyörä, niin vikaa ei löytynyt mistään. Pyörä ei vain yksinkertaisesti käynnistynyt. Loppujen lopuksi vika oli hävettävän pieni. Tosin korjaamollakin etsivät sitä hyvän aikaa, ennenkuin selvisi, että sivuseisontatuen käynnistyksenestokytkin oli mennyt rikki. Se ei "uskonut", että sivuseisontatuki oli ylhäällä ja sen vuoksi pyörä ei käynnistynyt.

Tommi Turunen (kuvassa vasemmalla) ja Jouni Turunen. Hayabusa ja Blackbird näyttivät nauttivan keväisestä päivästä siinä missä miehetkin.

Tommi Turunen (kuvassa vasemmalla) ja Jouni Turunen. Hayabusa ja Blackbird näyttivät nauttivan keväisestä päivästä siinä missä miehetkin.