Kuopio MC:n värejä tunnustava Jouni Ronkainen ei ollut sateesta ja kelistä moksiskaan.

– Mitäpä sitä sadetta pelkäämään, mies tuumasi.

Ehkä 40 vuoden moottoripyöräilykokemuksella on jotain tekemistä asian kanssa? Ronkainen kävi joka tapauksessa etsimässä suunnistuskisan rastit kavereidensa kanssa. Porukassa suunnistaminenkin lienee helpompaa?

– Ajoimme peräkkäin rastit läpi, mutta eipä se rata muutenkaan vaikea ollut, nämä kulmat ovat niin tuttuja meikäläiselle. Tunnen varmasti joka mutkankin täälläpäin.

Varmemmaksi vakuudeksi Ronkainen kävi vielä ostamassa itselleen tuliterän turvaliivin.

– Lähden Finitaan Italiaan 4.6. kolmen viikon reissulle yhdessä muiden Kuopion Moottoripyöräklubin jäsenten kanssa. Se on jo 20. Finita, mitä on koskaan järjestetty, ja minulle neljäs tai viides. Joten taidanpa ottaa liivin käyttöön sillä reissulla, Ronkainen myhäilee.

Leppävirralla hyviä ajoreittejä

Hanxin Monna Raatikainen oli innoissaan suunnistuksen saamasta vastaanotosta, vaikka sää karsikin liikkeellä olleiden motoristien määrää.

– Tämä suunnistus on tarkoitus laajentaa koko kesän testijutuksi, sillä sen avulla voimme tuoda Leppävirtaa hyvin esille. Tämä on hieno paikka ajella, täällä on hyviä kohteita, joita edes kaikki paikkakuntalaiset eivät tunne, ja mukavia teitä. Kävin ajamassa suunnistuksen reitin läpi, ja teitten pinnatkin ovat ihan kohtuullisessa kunnossa.

– Täällä on muun muassa olemassa vielä pari aivan oikeaa perinteistä kyläkauppaa reitin varrella. Olemme paikallisten yrittäjien kanssa jo käyneet keskustelua toteutuksesta, ja suunnistuksen palautuspaikkana voisivat toimia Vesileppis ja Hanx. Suunnistuskisa voisi kestää 2-4 viikkoa kerrallaan, ja palkinnot arvottaisiin aina kunkin jakson lopuksi. Rastit voisivat muuttua esimerkiksi kuukauden välein, Monna Raatikainen pohtii.

Palkinnot tulisivat paikallisilta yrityksiltä. Jäämme odottamaan suunnistuskisan jatkoa ja toivotamme Jounille ja muille KMC:n porukoille hyvää Italian-matkaa.

Monna Raatikainen lupaili jatkoa suunnistuskisalle.

Monna Raatikainen lupaili jatkoa suunnistuskisalle.