– Meillä on noin sata talkoolaista mukana eri tehtävissä. Valmistelutöissä on osa jo ollut ja kaikki ovat paikalla Kontiossa, kertoo VaMP:n puheenjohtaja Matti Rintamäki. – Iso urakka se on, mutta kyllä me sen hoidamme. Meillä on osaavaa porukkaa mukana.

VaMP:lla jo rutiinia järjestelyistä

Kontioralli on valtakunnallisesti toimivan Moottoripyöräkerho 69:n päätapahtuma, mutta kerho on jo pitkään antanut järjestelyvastuun rallikohdetta lähellä olevalle paikalliselle kerholle tai yhteistyökerholle.

VaMP:n osaamiseen luotetaan, sillä se vastaa jo viidettä kertaa Kontiorallin järjestelyistä. Ensimmäistä kertaa VaMP oli mukana vuonna 1981, jolloin tapahtuma oli Pudasjärvellä, sen jälkeen Savukoski 1991, Hyrynsalmi 1999 ja Nurmes 2001, jolloin osanottajia oli 2700. Se on edelleen Kontiorallin historiassa suurin osanottajamäärä.

Melkoisen haasteen VaMP:lle antoi se, että tapahtumat olivat kaukana kotikonnuilta.

– Meiltä oli porukkaa siellä silloin koko viikon rakentamassa paikkoja kuntoon. Kaikki rakennettiin itse. Nurmeksessa oma vaikeutensa tuli ruoan kanssa, kun osanottajia tuli paljon enemmän kuin odotettiin. Lähiseudun kaupat taisi tyhjentyä makkarasta ja muista syömätarpeista, Rintamäki muistelee vuoden 2001 Kontiorallia, johon saapui 2700 osanottajaa mikä on Kontiorallin ennätys. – Mutta nyt ollaan lähempänä.

Kontion kasvua hidastettiin

Muutaman vuoden ajan Kontioralleissa on ollut mukana 700-800 osallistujaa. Suomen perinteikkäin mp-kokoontumisajo ehti jo paisua säännönmukaisesti yli 2000 osallistujan tapahtumaksi, eikä sitä voinut järjestää juuri muualla kuin hiihtokeskuksissa.

Sitten MP 69 arvioi tilanteen uudelleen ja päätti, että Kontioralli palaa juurilleen perinteiseksi kokoontumisajoksi, jossa yövytään teltoissa. Samalla MP 69 päätti, että Kontioon saavat tulla vain jäsenet ja heidän mukanaan yksi pyöräkunta per jäsen. Näin on menty muutama vuosi. Silti suosio on ollut suuri.

Kontrollipaikka Sastamalassa

Kontiorallin kokoontumisajopaikkaa ei perinteen mukaisesti julkaista etukäteen, vaan myöhemmin tapahtuman ensimmäisen päivän aikana. Kaikki Kontioralliin menevät motoristit ajavat ensin nk. kontrollipaikalle, joka on tänä vuonna Myllymaan Urheilutalo (Putajantie 575). Tapahtumaan ilmoittautuneet saavat siellä ajo-ohjeet rallipaikalle, joka tavan mukaan sijaitsee 70-100 kilometrin päässä kontrollipaikasta.