Levi Wild Ride järjestetään nyt neljännen kerran, ja se alkaa torstaina 11.8. Kyselimme tapahtuman vastaavalta, Hullun Poron hyvinvointipäälliköltä Sanna Törmiltä, mitä on luvassa.

- Tarkoituksena on koota jo torstaista alkaen motoristeja pyörämerkistä ja -mallista riippumatta ympäri Suomen tänne Leville. Luvassa on myös kansainvälistä väriä, sillä Lofooteilla on iso kokoontumisajo kahta viikkoa aiemmin ja porukkaa on tulossa sieltä tänne Nordkappin kautta. Osa väestä jatkaa Jänkhälle asti, Sanna Törmi kertoo.

- Perjantaina on luvassa tunturisuunnistus ja iltapäivällä Taiska esiintyy Hölmölän päiväbileissä. Illalla on sitten jatkot Rock Cáfe Wanhassa Porossa.

Hyvinvointipäällikkö Sanna Törmi uskoo, että Levi Wild Ride on hulluporomaisesti rennompi, kun Hullu Poro ja MC Levi ovat ottaneet tapahtuman toteuttamisvastuun.

Hyvinvointipäällikkö Sanna Törmi uskoo, että Levi Wild Ride on hulluporomaisesti rennompi, kun Hullu Poro ja MC Levi ovat ottaneet tapahtuman toteuttamisvastuun.

- Lauantain ohjelmassa on ensin paraatiajo Leviltä Ylläkselle ja Pakasaivon kautta takaisin Leville. Matkan varrella tarjotaan pullakahvit. Reitti on vajaat sata kilometriä pitkä ja maisemat ovat tosi hienot, Törmi vakuuttaa. - Sen jälkeen siirrymme bussikuljetuksen turvin Tonttulaan kahdeksan kilometrin päähän turnajaisiin.

– Siellä on ainakin tikkakisa ja muita kisoja kuten Tontun kadonneen pullon etsintä. Riihi-baari on Tonttulassa auki ja tarjolla on tosi iso rantasauna ja palju. Paikalla saa myös Ounasjoen kasteen. Illaksi siirrytään sitten nauttimaan LappiBuffasta ravintola Ämmilään ja iltabileet pidetään Taiskan voimin Wanhassa Hullussa Porossa. 

- Aikaisemmin Levin matkailu on järjestänyt tämän kokoontumisen, mutta tänä vuonna Hullu Poro ja MC Levi ottivat järjestelyvastuun hoitaakseen. Uskoaksemme se merkitsee rennompaa ja hulluporomaisempaa tapahtumaa, Törmi iloitsee.

Lisätietoja Levi Wild Ridesta täällä. Tapahtuman juontaa moottoriturpa Jarkko Ylläsjärvi.

Tonttulasta: tässä voi tehdä vaikka rosvopaistia.

Tonttulasta: tässä voi tehdä vaikka rosvopaistia.

Motoristit koulukiusaamista vastaan Lapinkiertueella

Motoristit koulukiusaamista vastaan (MKKV) toimii sillä periaatteella, että aloitteen kutsuun pitää tulla koululta. Koska Suomen kesä on lyhyt, aikaa on vain noin kuusi viikkoa keväällä ja kuusi syksyllä ja tämä vuosi on jo täyteen varattu. MKKV:n Lapinkiertue alkaa yhteisellä kokoontumisella Etelä-Suomesta ja jatkuu ajoturnauksena Haukiputaalle, jossa on maanantaina 15.8. ensimmäinen tilaisuus. Samana päivänä on vielä vuorossa Kiiminki, tiistaina sitten Sodankylä, keskiviikkona Karigasniemi ja torstaina niinikään kaksi koulua, toinen Utsjoella ja toinen Nuorgamissa. Siitä ei sitten pääsekään enää kuin etelään päin, mikäli aikoo pysyä Suomen puolella.

Lisätietoja MKKV:stä täällä ja Lapinkiertueen ohjelma sekä majoitusmahdollisuudet reitin varrella täällä.

Marko Saarinen piti tiivistetyn englanninkielisen esittelyn MKKV:n toiminnasta FEMA:n tilaisuudessa.

Marko Saarinen piti tiivistetyn englanninkielisen esittelyn MKKV:n toiminnasta FEMA:n tilaisuudessa.

Jänkhällä Jytisee jo 18. kerran

Saariselän jylhissä maisemissa järjestettävä Jänkhällä Jytisee -kokoontumisajo järjestetään jo 18. kerran. Tapahtuma on erittäin suosittu, mistä kertoo vuosi vuodelta kasvava osanottajien määräkin. Tapahtuman järjestäjänä toimii Rumakuru MC ja Santa's Hotel Tunturi. Joko tänä vuonna ylitetään 3000 pyörän raja?

Jänkhän ohjelma on erittäin monipuolista ja alkaa jo keskiviikkona 17.8. Ohjelmaan kuuluu musiikkia, kisoja, retkiä ja muuta ohjelmaa, ohessa lyhyt listaus, lisätietoja tapahtuman sivustolta. Siellä on myös ohjeet ilmoittautumisesta ja rekisteröitymisestä.

Tunturihotellin päärakennuksen takana ja Kontio-rakennuksen vieressä on pyörien pesumahdollisuus. Torstaista lauantaihin on tarjolla Tapahtumatori klo 15 alkaen. Karaoke tapahtumatorin teltassa sekä grilli kuumana klo 18 alkaen. Tapahtumatori suljetaan viim. 00.30. Tapahtumatorilla härpäkkeitä, mm. rodeohärkä, bungee run ja tempputikkaat.

Kuva vuoden 2015 Jänkhästä. Kuva Santa's Hotel Tunturi.

Kuva vuoden 2015 Jänkhästä. Kuva Santa's Hotel Tunturi.

Keskiviikko 17.8.:

Kello 21.00- Elävää musiikkia Christa Huikko Bandin tahtiin ravintola Pirtissä

Torstai 18.8.:

Kello 18.30- Tapahtumatorin teltassa rautalankaa veivaa Peippo & Ajomiehet

Illan tanssitahdit Siula-ravintolassa takaa Aki Samuli (klo 21.30) ja bileet pyöräyttää käyntiin Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band n. klo 24. Ravintola Pirtissä viihdyttää monipuolinen Christa Huikko Band. Jänkhällä Jytisee –rannekkeella sisään ilmaiseksi.

Perjantai 19.8.2016

Kello 11.30 alkaen retket, oheiset sisältyvät hintaan, myös muita mahdollisuuksia lisämaksusta.

1) Klo 11.30 Kalastusretki Iiskonlompoloon

2) Klo 13.00 Retki Museotielle

Kello 18.00 Tapahtuman viralliset avajaiset Tunturihotellin tapahtumatorilla! Tulta & Stunttia -show by Cageriders sekä stand-up komiikkaa. Illemmalla siirtyminen Tunturihotelliin Jänkhällä Jytisee bileisiin. Siula-ravintolassa tanssimusiikin tahdittaa Aki Samuli (klo 21.00) ja tunnelman kattoon nostattaa Menneisyyden Vangit n. klo 23.30. Yökerho Lutossa biletetään Jiri Nikkinen the Beatles Tribute Bandin vauhdittamana (n. klo 01.00 tai vähän sen jälkeen). Ravintola Pirtissä menomeiningit Christa Huikko Bandin matkassa.

Lauantai 20.8.2016

Kello 12.00 Yhteinen Paraatiajo uudistetulle Ivalon lentoasemalle, missä lentoaseman ja aseman huoltokaluston esittelyä, Tunturi-Ilmailijat ry:n lentokaluston esittelyä, metsureiden moottorisahanäytös ja kahvi pullan kera. Paluu omaan tahtiin.

Kello 15.00 Stand-up –komiikkaa Tapahtumatorilla

Kello 15.30 Tulta & Stunttia -show by Cageriders Tapahtumatorilla

Kello 17.00 Motoristikirkko. Lähtö omilla pyörillä Saariselän Kappelin pihasta Kaunispään huipulle.

Kello 17.00 ja 20.00 Tapahtumatorin teltassa rautalankaa veivaa Peippo & Ajomiehet

Kello 20.45 Tapahtumatorin teltassa vuoden 2016 Jänkhän valinta ja muut juhlallisuudet, stand up –komiikkaa ja Tulta & Stunttia -show by Cageriders.

Ravintola Siulassa rock'n'rollin tahdittaa Peer Günt ja bileet päättää Menneisyyden Vangit. Yöjalkaa vauhdittaa ravintola Pirtissä Christa Huikko Band.

Oheinen ohjelma on hyvin kursorinen, joten kannattaa käydä katsomassa koko repertuaari tapahtuman sivuilta. Ja sunnuntainahan on sitten paluupäivä.