Sky Ounasvaara on osa Lapland Hotels-ketjua ja nimensä mukaisesti sijaitsee Rovaniemen Ounasvaaralla. Paikka on varmasti monille laskettelijoille entuudestaan tuttu, sillä Ounasvaaran laskettelurinteet ovat aivan hotellin vieressä. Ulkopuolelta katsoen hotelli ei hohda uutuuttaan, mutta heti aulaan tullessa ensivaikutelma on siisti, lämmin ja kotoisa. Tunnelmaa lisäsi yöttömän yön aurinko, joka valaisi kuin päivällä, valmiina laittamaan turistien vuorokausirytmit sekaisin.

Raahauduttuamme väsyneinä kaikkine tavaroinemme vastaanottoon ja kirjauduttuamme sisään, avainkortin lisäksi meille ojennettiin visiirinpuhdistusliinat, jotka tulivat enemmän kuin tarpeeseen - hyttysiä ja muita öttiäisiä oli nimittäin lentänyt Lapin illassa kiitettävästi. Pieni ele, mutta siitä tuli hyvä mieli.

Motoristiystävällisyyttä: visiirinpuhdistusliina on tervetullut Lapin ötökkäarsenaalin poistamiseen kypärästä.

Motoristiystävällisyyttä: visiirinpuhdistusliina on tervetullut Lapin ötökkäarsenaalin poistamiseen kypärästä.

Huone oli tilava ja siisti. Avaruuden tunnetta lisäsivät korkeat ja isot ikkunat, joista pystyi ihailemaan maisemaa ja joiden avulla keskiyön aurinko ja valo pääsivät oikeuksiinsa. Huone sisälsi saunan, joka tällä erää jäi testaamatta.

Perinteisen tervetulokarkin lisäksi sängyn päällä meitä oli tervehtimässä lapinkoira-pehmolelu. Sinällään ihan herttaista, mutta onko tämänkaltainen "suoramyynti" tarpeellista? Varmasti tehokas tapa saada lisämyyntiä, mutta mietin esimerkiksi saapuvia lapsiperheitä jotka heti ensialkuun saavat käydä tiukan keskustelun, ostetaanko lelu muistoksi, vai ei.

Vähän arveluttava ja turha maksullinen lapinkoira-lelu tervehtii huoneeseentulijaa.

Vähän arveluttava ja turha maksullinen lapinkoira-lelu tervehtii huoneeseentulijaa.

Valoa ja avaruutta

Yöttömän yön aurinko jäi valitettavasti vähälle ihailulle, sillä uni vei voiton valosta. Aamulla huoneessa oli kuuma. Tuuletusikkunan avaaminen ja pöytätuuletin toivat sopivasti viilennystä. Aamiaisen jälkeen oli aikaa tarkastella ja tutustua ympäristöön lähemmin. Kaikkialla korostui avaran tilan ja valon tuntu.

Salin puolelta pääsee kattoterassille, josta on hienot näkymät joka suuntaan. Kattoterassilta löytyy myös lepotuoleja auringonottoa varten ja korkealla kun ollaan, niin luultavasti hyttysiltäkin saa olla rauhassa suurimman osan aikaa.

Laskeuduin vastaanottoon, jossa hotelliasiakkaita oli palvelemassa 12 vuotta Hotel Sky Ounasvaaralla työskennellyt Riikka Poropudas.

Riikka Poropudas.

Riikka Poropudas.

– Useassa kohteessa ei motoristeja varsinaisesti huomioida, vaikka heitä kesäaikana Lapissa paljon liikkuukin. Meillä visiiriliinat ovat ihan perus tervetulotoivotus motoristeille ollut jo pitkän aikaa, aloittaa Riikka Poropudas. – Muutenkin motoristit otetaan meillä erikseen huomioon. Moottoripyörille löytyy katettu parkkitila ja tarvittaessa pyörän saa parkkihalliin. Pyörät pystyy tietenkin halutessaan pesemään ja lisäksi hotellistamme voi ostaa moottori- ja ketjuöljyä. Meillä yöpyy motoristeja ajokauden aikana lähes joka yö.

– Lapland Hotelseilla on motoristeille oma kesäkierrospassi, jossa joka kuudes yöpyminen on ilmainen. Meiltä löytyy Lapin kasi -kartta, josta voi etsiä vaihtoehtoisia matkareittejä Lapissa matkailtaessa, ja motoristit ovat aina lämpimästi tervetulleita, Poropudas lisää.