Urs Pedraita alias Grisu Grizzly (Grizzly bear = harmaakarhu) oli matkassa moottoripyörävalmistaja Victoryn sponssaamana Victory Cross Country -moottoripyörällä.

Viiden maanosan kiertämiseen Grizzlyltä meni 119 päivää ja 21 tuntia. Aikaan sisältyy myös laivamatkoihin käytetty aika toisin kuin muihin ennätysyrityksiin, joihin ei lasketa siirymisiin pakosta kuluvia aikoja.

Lähtö Daytonasta 11.3.

Lähtö Daytonasta 11.3.

Lopulta Grizzly ajoi matkallaan kaikkiaan 76 277 kilometriä. "Ajoaikaa" hän käytti tähän 72 vuorokautta ja 13 tuntia.

Hän päätti seikkailunsa sunnuntaina 10. päivä heinäkuuta juhlaan, joka pidettiin hänen kunniakseen New Smyrna Beachillä Floridassa.

Matkansa lopuksi Grizzly julisti vähemmän vaatimattomasti, että "Tämän matkan myötä menneisyyden pioneerien henki on herätetty henkiin".

– Tällaisessä seikkailussa ei ole aikaa pysähtyä, Grizzly kertoi pyrkimyksestä olla pysäyttämättä kelloja siirtymälentojen ajaksi. – Tämä voitto kuuluu koko tiimille, ja on omistettu veljelleni sekä suojelusenkelilleni Emilielle Perusta.

Argentiinassa.

Argentiinassa.

Aikaisempi ajaoaikaennätys vastaavalta matkalta oli 120 vuorokautta ja kaksi tuntia, joten Grizzly onnistui lyömään sen huikealla 47 vuorokaudella ja 13 tunnilla.

Hän aloitti seikkailunsa Daytona International Speedwayltä 11.3.2016, ja monet Victory-pyörän omistajat liittyivät ajamaan hänen kanssaan kierroksen Daytona 200 -rataa pitkin ja saattamaan hänet matkaan.

Australiassa maan pisimmällä tiensuoralla.

Australiassa maan pisimmällä tiensuoralla.

Nykyinen ja aiemmat ennätykset

Grizzlyn ennätys on erilainen verrattuna Nick Sandersin ja Kevin/Julia Sandersin ennätykseen. Heidän ajonsa olivat maapallon ympäriajoja, kun Grizzly ja aiemmin mainittu entisen ennätyksen ajaja taas ajoi maapallon ympäri pitkin kunkin maanosan pisintä akselia. Vertailua selventää se, että hän ajoi yli kaksinkertaisen kilometrimäärän, 76 000 km muiden 32 000 km verrattuna.

Vuonna 1997 Nick Sanders ajoi ennätykseksi 31 päivää Triumph Daytona 900:lla, ja hänen ajomatkansa oli  32 070 km. Vuonna 2002 Kevin & Julia Sanders (eivät sukua Nickille, sattumoisin vain sama sukunimi) kiersivät maapallon 19 vuorokaudessa ja 8 tunnissa BMW R1150GS:llä, saaden mittariin 31 319 km. 2005 Nick Sanders ajoi matkan uudelleen Yamaha R1:llä 19 vuorokaudessa ja 4 tunnissa.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Mies kuin harmaakarhu matkaan maailmanennätysvauhdilla maapallon ympäri

Afrikka.

Afrikka.

Sveitsi.

Sveitsi.

Grizzlyn reitti.

Grizzlyn reitti.