Kurakartta.net on ilmainen karttapalvelu, jonka avulla selvität nopeasti, millainen päällyste milläkin tiellä on, ja laadit ajoreitin vaikka sorapäällysteisiä teitä pitkin, jos niin haluat. Kartalta selviävät myös lämpötila ja sadetilanne, levähdyspaikat ja tulistelupaikat sekä paljon muuta. Karttapalvelun laati alunperin omia ajotarpeitaan varten Enossa Karjalassa asuva Timo Väisänen.

– Viime talven aikana päivitin Kurakartan uuteen uskoon. Omasta mielestäni suurin uudistus on reititystoiminto, eli reitin suunnittelu onnistuu nyt osoitteita hakemalla tai karttaa klikkailemalla. Suunnitellun reittiviivan voi tallentaa ja ladata kartalle uudelleen.

Toinen iso uudistus on liikenneviraston kelikamerat ja säätiedot. Kelikamerat yhdessä sadetutkanäkymän kanssa antavat jo aika hyvän vinkin siihen, mihin päin kannattaa suunnata.

Samassa päivityksessä lisäsin ainakin hirvivaroitukset sekä museo- ja matkailutiet. Joitakin vähemmän käytettyjä ominaisuuksia karsiutui samalla pois, Väisänen kertoo.

– Ideat tulevat edelleen omasta tarpeesta ja mielenkiinnosta. Vaihdoin oman pyöräni enduroon, joten jatkossa saattaa kartalle ilmestyä enemmän optioita sorareittien suunnitteluun. Toki käyttäjiltäkin on tullut hyviä ideoita, joita pyrin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Seuraavan vuoden aikana on tarkoitus parantaa reititystyökalua niin, että koko reittisuunnitelman voi tallentaa, eikä pelkkää viivaa. Säätietojen visualisointia voisi myös viedä eteenpäin.

Pitkällä aikavälillä olisi ajatusta kehitellä jonkinlaista yhteisöllisyyttä kartan ympärille. Esimerkiksi käyttäjien lisäämät suositellut reitit voisi olla hyvä lisä, Väisänen pohtii.

Tällä hetkellä Kurakartassa on seuraavat toiminnot:

  • – Viisi erilaista peruskarttaa: Here, Here Mobile, OSM Väri, OSM Harmaasävy ja MML peruskartta.
  • - Kartan näyttövalinnat: Päällyste, valaistus, kelikamerat, sää, polttoaine, liikennemäärät, museotiet, WC:t, hirvivaroitukset, tulipaikat, suositellut reitit, MP-parkit.
  • Lisäksi sivusto palvelee kahdella kielellä, englannilla suomen kielen lisäksi. 

Kartan vasemmalle puolelle saa näkyviin palkin, josta selviävät eri karttavaihtoehtojen värisignaalit: mikä väri tarkoittaa asvalttia, mikä soraa, miten väritys muuttuu hirvivaroituksen kohdalla jne.

Kartan reittisuunnittelumahdollisuus on käyttäjän kannalta myös suuri uudistus ja lisää kartan käytettävyyttä. Karttaan pääset tästä.

Uusi karttapalvelu: täältä löydät tiet päällysteen mukaan ja paljon muuta