Others MC

– Alunperin Others MC perustettiin 2010 ihan huvin vuoksi. Niinkuin yleensä käy, tämäkin homma lähti lapasesta ja liiveille haettiin hyväksyntä saman vuoden Biker Meetingissä Helsingissä. Me ollaan tämmöinen maltillinen sekapyöräkerho. Kierrellään kesän kekkereitä läpi, kuka minnekkin ehtii. Jäseniä kerhossa on 16 ja kaikki olemme siinä iässä, että elämää on moottoripyöräilyn ulkopuolellakin, eli ihan kaikki eivät kaikkialle millään pääse. Vaikka Others MC:n kotipaikka onkin Vantaa, niin porukka on pitkin Etelä-Suomea Loppi-Kouvola akselilta. Jäseniä kerhoon on tullut eri kokoontumisien kautta, kaveriperiaatteella.

Ajatus kerhon perustamisesta lähti alun perin Rottarallissa. Keskustelimme että on "liivikerhoja" ja että me olemme niitä muita. Siitä kerholle tuli nimi ja olihan ne liivitkin hankittava. Viron Jögevatreffen on meillä päärallina, sitten Rottaralli ja katsotaan, miten kaikilla siviilielämä haittaa harrastusta, presidentti A-P valaisi Others MC:n historiaa.

Others MC oli hyvin edustettuna.

Others MC oli hyvin edustettuna.

Maailmanlaajuinen työkalurulla

Useissa custom-tyyppisissä moottoripyirissä on työkalurulla, mutta kyseinen nahkatyön taidonnäyte, on vailla vertaa.

– Se on maailmanlaajuinen työkalurulla. Siihen mahtuu tulpan avain ja ruuvimeisseli, veistelee Jaska Korkki Susikivi MCC:stä.

Kun tämän pyörän ostin, niin se oli lähes tässä samassa kunnossa, sillä ei vain pystynyt ajamaan. Pyörä Yamaha 1602cc on rakennettu 2010, mutta rekisteriotteessa lukee vm. -02 koska rekisteröinti menee moottorin mukaan. Tuon työkalurullan teetätin erikseen. Koostaan huolimatta pyörä on todella hyvä ajettava. Ainoastaan kovalla sivuvastaisella tuulella rulla vaikuttaa ajamiseen, muuten sen olemassa oloa ei ajon aikana tunne lainkaan. Ralleja kierrän sen verran, mitä kerkeen ja kukkaro antaa myöden. Rutakkoralli on tämän vuoden ensimmäinen ralli.

Jaska Korkki ja maailmanlaajuinen työkalurulla.

Jaska Korkki ja maailmanlaajuinen työkalurulla.

Trike

Olemme itse jo lähdössä, mutta rallialueelle tulee lisää rallikansaa tasaisena virtana. Rutakkorallissa on pääasiallisesti motoristeja Pirkanmaalta ja sen ympäristöstä, mutta kauempaankin paikalle tullaan. Hitaasti lähestyy punainen Trike, etsien sopivaa telttapaikkaa. Joensuulainen Timo Rapatti edustaa Trikers Club Of Finland:ia.

– Kierrän noin viisi rallia vuodessa. Ralleja on niin paljon, ettei joka paikkaan ehdi. Tästä on kahdeksan vuotta kun olin edellisen kerran Rutakkorallissa, Timo Ripatti kertoo ja alkaa laittamaan leiriään pystyyn.

Trike-kuski Joensuusta.

Trike-kuski Joensuusta.

Vuoden 2017 Rutakkorallin ensimmäiset vieraat.

Juuri ennen lähtöä, tuli mieleen, että joku tai jotkut olivat saapuneet jo kello: 10.00 aamulla. Corona MC:n tiedotuksestakin vastaava Mika Sivula oli toivottanut heidät tervetulleiksi. Pienen kyselyn ja etsiskelyn jälkeen löytyi vastaus. Esa Raappana Tampereelta ja veljensä Juha Raappana Tammisaaresta olivat kaksikko, jotka ralliportteja aamulla kolistelivat. Mistä moinen kiire?

– Sanotaanko näin, että kun aamulla herää, niin jaksaa ajaa. Tulimme portille ja katsoimme, että täällä ei ole ketään, mutta sitten meidät otettiinkin todella lämpimästi vastaan, veljekset aloittavat.

– Minulla oli iltavuoroviikko ja perjantai oli vapaa, joten tottakai lähden paratiisiin. Kaunis sää saa motoristin tulemaan. Ehdottomasti on mainittava rallijärjestäjien uskomattoman lämmin vastaanotto. Vaikka olimme niin aikaisin paikalla, niin heti saimme puut grillausta varten ja muutenkin he auttoivat meitä. Järjestäjät ovat aivan mahtavia, kehuvat Esa ja Juha Raappana yhteen ääneen.

Esa ja Juha Raappana olivat jo kello 10 ralliportilla.

Aiheesta aikaisemmin:

Tahiti, haikaloja, delfiinejä sekä asuntovaunu - tuokiokuvia Rutakkorallista

XV Rutakkoralli oli viihtyisä tapahtuma

Vuokrateltat tekivät kauppansa.

Vuokrateltat tekivät kauppansa.

Mielenkiintoisia pyöriä riitti.

Mielenkiintoisia pyöriä riitti.

Paikalla oli eri kerhoja ympäri Pirkanmaata ja vähän kauempaakin.

Paikalla oli eri kerhoja ympäri Pirkanmaata ja vähän kauempaakin.

Näkymä ralliportilta.

Näkymä ralliportilta.

Telttamajoitus sopi Rutakkoontulijoille.

Telttamajoitus sopi Rutakkoontulijoille.

Vanhoja tuttuja oli mukava tavata.

Vanhoja tuttuja oli mukava tavata.

Lisää jälleennäkemisen riemua.

Lisää jälleennäkemisen riemua.

Honda VFR:iä.

Honda VFR:iä.

Edustusta Etelä-Pohjanmaalta.

Edustusta Etelä-Pohjanmaalta.

Yamaha.

Yamaha.