Moottoripyörämuseon johtaja Riku Routo toteaa laajennusosan toteuttamisen syyksi jatkuvasti kasvavat kokoelmat, jotka tarvitsevat lisää tilaa. Ihmiset lahjoittavat kaikkea aiheeseen liittyvää, ja ne tarvitsevat arvoistansa tilaa päästäkseen kunnolla esille.

Joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti -sivuston kautta, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus lähteä tukemaan museon laajennusta.

Moottoripyörämuseo avattiin Lahteen, Niemen satamaan vuonna 2011. Laajennusosan sisustus toteutetaan sen aikaisten moottoripyöräliikkeiden Arwidsonin ja Otto Brandtin innoittamana tarkasti 30-luvun Art Deco -tyyliseksi moottoripyöräliikkeeksi.

Laajennusosan on piirtänyt arkkitehti Ismo Kirmonen. Art Deco -tyylisen sisustuksen on suunnitellut Antti Evävaara ja 3D -mallinnukset ovat Topi Männynsalon käsialaa.

Riku Routo vaikuttaa tyytyväiseltä tulevan kesän näyttelyyn.

Riku Routo vaikuttaa tyytyväiseltä tulevan kesän näyttelyyn.

Art Deco -tyyli tunnetaan sisutuksessa korkealaatuisena ja rikkaana. Nämä ovat seikkoja joita myös museon nyt toteuttavassa laajennuksessa korostetaan. Ammattilaisten kädenjälki ja kokemus sen ajan taiteesta sekä käytettävät materiaalit takaavat, että se tulee hakemaan Art Deco tyylisenä vertaistaan koko maailmassa.

Jokainen museon tukija saa kiitoksena tuestaan erikoispainetun Menossa mukana -pinssin. Pinssiä vastaan tarjoamme museon sisäänpääsyn puoleen hintaan kauden 2018 loppuun saakka.

Vuonna 2016 Suomen Moottoripyörämuseo valittiin Trip Advisor-matkailusovelluksessa Lahden suosituimmaksi matkailukohteeksi. Museo on viime vuosien aikana noteerattu myös kansainvälisesti ja kaukaisimmat moottoripyörilillä liikkuneet vierailijat ovat olleet Uudesta-Seelannista asti.

Museossa on jatkuvasti esillä reilut 100 erilaista moottoripyörää ja sen näyttely uudistuu joka vuosi. Näin museo tarjoaa vierailijalle aina uutta nähtävää. Siitä kiitos kuuluu myös kaikille heille, jotka lainaavat moottoripyöriänsä museon näyttelyyn.

Joukkorahoituskampanja on edennyt siten, että toistaiseksi koossa on 6740 euroa minimitavoitteesta 40 000 euroa. Kokonaistavoite on 100 000 euroa, ja hankeaikaa on jäljellä vielä 103 päivää. Vielä ehdit siis hyvin mukaan. 

Mesenaatin sivulle pääset tästä.