Custom Bikers Finlandin Facebook-sivuille ilmestyi päivitys: "Häätyis saada ajokypärä tänne pohojoseen. Oisko joku, vaik aatellu tulla tänne päin??".

Päivitys oli laitettu tiistaina 20.6, eli juuri ennen juhannusta jolloin voi hyvin olettaa, että joku liikkuu lomareissullaan pohjoista kohti. Kävi ilmi, että kyseinen kypärä oli Vantaalla, mutta minne asti pohjoiseen kypärä oli matkalla, ei selvinnyt suoraan tekstistä. Huomasin kyselyn tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja päättelin määränpään olevan Tornion. Tyttäreni olisi tulossa keskiviikkona 21.6 Etelä-Pohjanmaalle ja itse olimme lähdössä Lappiin juhannuksen viettoon, eli jos etelän päästä kyettäisiin toimittamaan kyseinen päähine Tikkurilan asemalle hieman puolen päivän jälkeen, niin kypärä olisi keskiviikkona jo lähes matkansa puolessa välissä.

Keskiviikko-aamuna viesti tavoitti kypärän vastaanottajan Torniosta, mutta vielä piti saada yhteys Vantaan suuntaan. Sekin lopulta järjestyi ja muutaman tunnin varoitusajalla kyseinen ajokypärä saatiin kuin saatiinkin nuoren Nummirock-festareille reissaavan neitokaisen matkakaveriksi.

Tässä vaiheessa herätti positiivista tunnelmaa se, että hienosti me suomalaiset luotamme toinen toisiimme. Arvokas ajovaruste annettiin täysin entuudestaan tuntemattomien ihmisten käsiin, annettuun lupaukseen luottaen.

Kypärä siis saatiin turvallisesti Etelä-Pohjanmaalle ja vielä oli arvoitus, mihin se tulisi toimittaa. Tosin ei meilläkään vielä tuossa vaiheessa ollut tarkkaa tietoa, milloin ehtisimme liikkeelle. Johonkin aikaan perjantaina? Iltapäivällä kun olimme lähdössä, vastaanottajalta ehti tulla jo tiedustelu, missä ollaan ja milloin mahdollisesti olisimme Tornion tietämillä. Tarkkaa aikaa emme tälläkään kertaa osannut kertoa, lupasimme vain olla paikalla joskus puolen yön maissa liikenteestä riippuen. Koska oli juhannusaatto ja juhannusjuhlat, niin määränpää muuttui hieman "etelämmäksi" Kemiin.

Lopulta juhannusaattona noin kello 23.00 erään moottoripyöräkerhon tiloissa ajokypärä löysi vihdoin perille määränpäähänsä. Kuten jo aikaisemmin kävi ilmi, emme tunteneet entuudestaan toisiamme, joten en malttanut olla kysymättä kyseisen ajokypärän tarinaa.

– Ystävättäreni on ollut muutaman kerran moottoripyöräni kyydissä ja joutunut käyttämään lainakypärää. Hän halusi oman ajokypärän ja haaveilee jo ajavansa ensi vuonna moottoripyöräkortin. Meitä CBF:n jäseniä on Lapin lisäksi myös Etelä-Suomessa ja kuulin, että yksi heistä on myymässä kypäränsä. Tiesin sille siis ostajan, mutta välimatka oli tässä hieman ongelma. Oli aivan loistavaa, että tämä asia hoitui näin ja ajokypärä tulee hyötykäyttöön, kertoi ajokypärän onnellinen vastaanottaja Kemin valoisassa juhannusyössä.

Siitäpä olikin sitten mukava jatkaa matkaa vielä muutama sata kilometriä pohjoisemmas.