Upea aurinkoinen ilma - lyhyitä ukkosmyrskyjä lukuun ottamatta - mahdollisti vierailijoille miellyttävän tulomatkan ja elämykselliset kolme päivää BMW moottoripyörien parissa Vierailijat yli 20 maasta ja kuudesta maanosasta antoivat tänäkin vuonna tapahtumalle konkreettisesti kansainvälisen luonteen. Osa vierailijoista saapui perille lentäen ja iso osa omilla bemareilla ajaen maailman eri laidoilta, kuten Lapinpojat Napapiiriltä.

Lappilaiset vahvistukset paikan päällä: Kimmo Pätäri ja Marko Willig.

Juhlakentällä olivat tietysti esillä tulevan mallivuoden 2018 uutuudet sekä lukuisia erilaisia vanhoja rakenneltuja bemareita. Viime vuosina juuri vanhojen BMW pyörien kustomointi ja rakentelu on ollut kovasssa nosteessa ja alueella olikin mahdollisuus tutustua monen eri pajan luomuksiin.

BMW Dayseillä ensi-illansa sai myös BMW Motorrad Spezial -ohjelmisto, jolla oman uuden R nineT, 1600 GT/GTl ja R1200 RT -mallin voi yksilöidä custom-osilla tai erikoismaalauksilla. Ensi-iltansa sai myös Connectivity-ohjelmisto, jossa pyörän mittaristona on 6,5 tuumainen TF-näyttö, jolla ajaja voi yhdistää älypuhelimensa pyörän kanssa sekä ohjata sillä esimerkiksi navigaattoria, musiikkia ja pyörän ajotietokonetta.

BMW Days 2017. Väkeä riitti - ja pyöriä.

Ohjelmaa ja nähtävää oli runsaasti kolmeksi päiväksi. Paikalla oli yhteensä noin 100 erilaista näytteilleasettajaa muun muassa matkailun, customoinnin, viritysten, lisävarusteiden kuten Touratech ja Wunderlich, vaatteiden, varaosien ja renkaiden osalta. Näyttelyteltassa fanit pystyivät henkilökohtaisesti tapaamaan BMW Motorradin tuoteasiantuntijoita.

Kymmenen euron Bikerpassilla pääsi osallistumaan koko viikonlopun ajan koeajokierroksille. Ohjatut koeajoretket kestivät yleensä noin 1,5-2,5h, kokeiltavana olivat kaikki kuluvan vuoden BMW mallit. Juhla-alueella sijaitsi myös Enduro-Park, jossa kyseisellä passilla sai ajaa opastetusti vaativan maastoradan, mm. vesiesteen läpi GS 1200 , GS 800 ja GS 700 pyörillä.

Ravintoakin oli saatava välillä.

Event-areenalla pyöri päivittäin lähes fysiikan rajoja rikkova Stunt-kuski Sarah Leziton BMW S 1000 R ja Mattie Griffinin F800 R Streetbike Freestyle show.

"Haasta maailmanmestari" -kilpailussa vierailijoilla oli mahdollisuus haastaa uudella F 310 GS:llä Supermoton maailmanmestari Bernd Hiemer areenalle tehdyllä taitoajoradalla. Motodromon puisessa pystyseinäisessä "tynnyrissä" neljä hurjapäätä ajoi vanhoilla BMW R25:lla yhtä aikaa surmanajoa. Matkailuteltassa esillä olivat eri puolilla maailmaa bemareilla moottoripyöräretkiä järjestävät yritykset, teltassa pitivät esitelmiä reissuistaan lukuisat maailmanympärimatkaajat.

Bemareita ja surmanajotynnyri.

Suuresta kävijämäärästä huolimatta juhlat sujuivat rauhallisesti ilman järjestyshäiriöitä. Oktoberfest-tyylisessä pääjuhlateltassa sekä lukuisissa pienemmissä alueen ravintoloissa ja juhlatiloissa tarjoiltiin kolmen päivän aikana noin 17000 litraa olutta, 16000 litraa virvoitusjuomia sekä 4000 annosta kanaa.

BMW Days 2018 valmistelut ovat jo käynnissä, ja ne järjestetään 6.-8. Heinäkuuta 2018. Tapahtumassa ei ole sisäänpääsymaksua.

Kuvan punainen Bemu on yksi kolmesta säästyneestä prototyypistä, jotka osallistuivat One World, One GS-reissuun. Pyörän omistaa Klaus Ulvestad Norjasta nykyään.

Osalla pyöristä oli tehty pidempäänkin matkaa.

Uudempi ja vanhempi Bemari.

Vielä yksi BMW.