Daniel Rintzin käsialaa on dokumentti "Somewhere else Tomorrow", joka menestyi myös moottoripyöräaiheisilla elokuvafestivaaleilla. Elokuva on saatavilla ainakin Amazon Primessä ja iTunesissa. Silloinen monivuotinen ajomatka vei miehen halki Euroopan, Keski-Idän ja Aasian. Elokuva ilmestyi 2013.

Nykyinen työn alla oleva elokuvakertomus syntyi ajatuksesta tehdä dokumentille jatko-osa.

Kolmen vuoden moottoripyörämatka vei Rintzin ja hänen kumppaninsa Josephine Blorin Berliinistä ensin Pohjois-Amerikkaan, sitten Keski- ja Etelä-Amerikkaan ja lopulta Etelä-Afrikasta Afrikan länsiosien halki takaisin Eurooppaan ja kotiin, jonne he palasivat viime kesänä. Matkaan he lähtivät jo 2014.

Elokuvan jälkikäsittelyn varmistamiseksi pari on perustanut joukkorahoituskampanjan Indiegogon sivustolle. Tätä kirjoitettaessa 25 000 euron tavoiterahoituksesta oli koossa 22 581 euroa, ja kampanjaa on jäljellä vielä 17 päivää.

Daniel Rintzin ja Josephine Flohrin telttapaikka aavikolla.

Daniel Rintzin ja Josephine Flohrin telttapaikka aavikolla.

Kolmen vuoden matkaan meni paitsi paljon aikaa, tuli myös paljon kilometrejä. Rintz teki matkaa BMW R1200GS:llä ja Blor BMW R80GS:llä.

Matkalaiset tekivät satunnaisia töitä tien varrella, promo-filmejä hotelleille, jotka majoittivat heitä ilmaiseksi, pesivät astioita ravintoloissa ja poimivat mm. marjoja maksaakseen polttoaineet, ruuat ja majoituksensa.

Kuvaus on Rintzin käsialaa, kamerakalustona hän käytti Canon 5D mkII:sta, Sony a7S:ää, Sony a7II:sta, GoPro4 Blackiä, Sony ActionCamia sekä erilaisia iPhoneja.

Tuloksena on mittava varasto kuvia, katalogeittain värikkäitä ihmisiä, paikkoja ja tapahtumia.

– Tarinan pääjuoni mitä toimme mukanamme on, että 99 % ihmisistä on fantastisia, avuliaita ja kiinnostavia. Mutta meillä oli myös kovia aikoja. Onnettomuuksia ja vastoinkäymisiä ja olimme myös sairaana joskus, Rintz kertoi Los Angeles Timesille

Myös teknisiä murheita riitti matkalla erityisesti Flohrin vanha R80S oli kovilla. Lisäksi oli läheltäpiti-tilanteita, hankalia tiestöjä, poliittisesti epävakaita olosuhteita, epämiellyttäviä rajanylityksiä ja törmäämisiä lapsisotilaiden kanssa Afrikassa.

Daniel Rintz (vasemmalla) tandemhypyssä.

Rahaa pari tarvitsee elokuvan jälkikäsittelyyn.

– Tarvitsemme apua musiikin, grafiikan ja joidenkin lakiasioiden maksujen kanssa. Me emme ota tästä rahasta mitään, vaan sitä käytetään vain elokuvan viimeistelemiseen, Rintz toteaa.

Mikäli haluat auttaa parivaljakkoa viimeistelemään elokuvansa, niin tästä pääset auttamaan. Viidellä eurolla voi jo auttaa, ja 15 eurolla saa ladata elokuvan itselleen, kun se aikanaan valmistuu.

Alla myös Rintzin tekemä elokuvan promovideo, joka on todella hienoa katsottavaa varsinkin, kun ensilumi juuri peittää maan täällä, ja videolla ajetaan hieman erilaisissakin olosuhteissa. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Open-Explorers' NEW MOVIE (pitch video) from Open-Explorers on Vimeo.