Väriä ja valoa hotellin aulassa

Väriä ja valoa hotellin aulassa.

Saapuessamme Milanoon sää oli suomalaisittain liiankin tuttu; kolea ja sateinen. Tästäkin syystä sai olla iloinen, että rautatieasemalta hotellille oli matkaa alle puoli kilometriä. Ennakko-odotukset itse hotellin suhteen eivät olleet mitenkään korkealla. Näkemämme kuva hotellin ulkopuolelta, ei liikoja lupaillut, mutta sisään kirjautuessamme ensivaikutelma oli positiivinen ja ennen kaikkea värikäs.

Kaikkialta löytyi hauskoja värikkäitä yksityiskohtia

Kaikkialta löytyi hauskoja värikkäitä yksityiskohtia

Suomalaisissa perushotelleissa on totuttu neutraaleihin tai ainakin niukkoihin värivalintoihin, mutta nyt hyppäsimme värikylpyyn. Värikkäitä ja hauskoja yksityiskohtia oli joka puolella seinissä, tekstiileissä sekä moninaisissa esillä olevissa taide- ja koriste-esineissä.

Itse hotellihuoneessa jatkui sama väri-iloittelu, olematta kuitenkaan levoton. Tarkempi tutkailu hotellin esitteeseen antaa selityksen, mistä on kysymys: Väriterapia. Väreillä pyritään luomaan stressiä alentava ja energiatasoa nostava ympäristö. Seinillä olevat modernit taideteosten on tarkoitus luoda värien ja muotojen sinergiaa, samalla symboloiden Italialaista maisemakuvaa. Superior ja Delux-huoneista voi lisäksi nauttia Chromotherapiasta, valon ja värin tuomasta energioita tasapainottavasta vaikutuksesta...no...näistä emme päässeet nauttimaan tällä kertaa, mutta meidänkin huoneeseen sai kattovalaistukseksi sinisillä led-vailoilla hehkuvan Otavan tähtikuvion. Hauska yksityiskohta sekin.

Hotellihuoneen seinillä olevat modernit taideteosten on tarkoitus luoda värien ja muotojen synergiaa, samalla symboloiden Italialaista maisemakuvaa.

Hotellihuoneen seinillä olevat modernit taideteosten on tarkoitus luoda värien ja muotojen synergiaa, samalla symboloiden Italialaista maisemakuvaa.

Huoneesta löytyi säilytyskaappien lisäksi tv, vedenkeitin (teetä ja pikakahvia), niukkavarusteinen minibaari, tallelokero passille ja muille mahdollisille arvoesineille sekä hiustenkuivain. Ja kun etelä-Euroopassa ollaan, niin varsin olennainen mukavuutta varsinkin kesähelteillä sekä koleampana vuodenaikana tuova ilmastointi, jota voi itse säädellä tarpeidensa mukaan ja vielä edellä mainittu Wi-Fi, joka toimi moitteettomasti koko vierailumme ajan.

Kaiken kaikkiaan huone oli kylpyhuonetta myöden moderni ja siisti. Vierailumme aikana huomio kiinnittyi pariin asiaan. Ikkunat ovat yksinkertaiset, joten ulkoa tulevat äänet kantautuivat huoneeseen olipa ikkuna kiinni tai auki. Tosin julkinen liikenne kulkee muutaman korttelin päästä, joten liikenteestä ei juuri ole häiriöksi, mutta lähistöllä olevan baarin iloiset asiakkaan jaksoivat juhlia joinakin iltoina hieman myöhempään.

Suurkaupungeissa on aina elämää ja tämä ei liene mikään ylitsepääsemätön ongelma kenellekään. Toinen varteenotettava huomio oli ilmanraikastin. Ilmeisimmin hotellissa käytettiin ilmaa raikastamaan jotakin kemiallista hajustetta. Näitä on Suomessakin julkisissa tiloissa ja jotkut käyttävät näitä jopa kotonaan. Eli jos olet hiemankaan yliherkkä hajuille/hajusteille, niin silloin emme voi suositella tätä kyseistä hotellia!

Domenico huolehti aamiaisvieraiden viihtyvyydestä ammattitaidolla ja -ylpeydellä sekä luontaisella arvokkuudella.

Domenico huolehti aamiaisvieraiden viihtyvyydestä ammattitaidolla ja -ylpeydellä sekä luontaisella arvokkuudella.

Aamiasvieraista ja aamiaishuoneen siisteydestä huolehti Domenico asiaankuuluvalla arvokkuudella. Valitsemasi kahvi tarjoiltiin pöytiin. Perinteisen munakkaan, pekonin, juuston ja kinkun lisäksi tarjolla oli runsas valikoima tuoreita, marinoituja, paistettuja ja höyrystettyjä hedelmiä ja vihanneksia, tuoreita kasvispiirakoita, sämpylöitä ja makean nälkään lukuisia vaihtoehtoja paikallisia tuoreita leivonnaisia, joita löytyi eri tarjoilupöydiltä. Takuuvarmasti jokaiselle jotakin.

Aamiainen oli monipuolinen ja runsas.

Aamiainen oli monipuolinen ja runsas.

Emme väitä, että tämä olisi Milanossa paras vaihtoehto yöpymiselle, mutta hintalaatusuhteeltaan ihan varteenotettava valinta. Tähtiluokitukseltaan Hotell Mediolanum on arvioitu neljän tähden arvoiseksi ja kokemamme perusteella tähdet ovat ihan kohillaan. Keskeisen sijaintinsa ansiosta, hotellilta on helppo suunnata haluamiinsa kohteisiin, suuntautuipa mielenkiinto muotiin, kulttuuriin tai kuten meidän tapauksessamme EICMA:n moottoripyörämessuille. Tekikö väriterapia tehtävänsä, vaikea sanoa, mutta yllättävät yksityiskohdat nostattivat useasti hymyn huulille.

Linkki hotelliin tässä: Hotell Mediolanum Via Mauro Macchi 1, Milano

Hyvä muistutus jokaiselle matkustavaiselle.

Hyvä muistutus jokaiselle matkustavaiselle.

Lue myös tämä: Lisämaksu hotellista poistuessa saattaa yllättää matkalla - mikä ihmeen turistivero?