– Ensimmäiset sähköpostiviestit lähetettiin 2015, jolloin tiedustelimme, voimmeko olla tapahtuman järjestäjinä, vaikka Oulu MC ei kuulukaan SMOTO ry:hyn. Kun saimme myöntävän vastauksen, niin veimme asian käsiteltäväksi syksyn jäsenkokoukseemme ja kun täältäkin näytettiin vihreää valoa, niin vuoden 2016 alusta aloitettiin. Ihan alkuun kysyimme neuvoa aikaisemmin tapahtuman järjestäneiltä kerhoilta, mitä kaikkea pitää ja kannattaa ottaa huomioon. Tältä pohjalta teimme oman projektisuunnitelman ja nimesimme markkinontityöryhmän.

– Tänne MP18-messuille saimme valmiiksi HMKP-lehden, johon oma toimikunta valmisti artikkelit ja paikalliset organisaatiot laativat omat kohde-esittelynsä. Oli iso juttu saada koottua kaikki materiaali ajallaan, joulukuun alkuun mennessä. HMKP-lehti on nyt jaossa ja se on luettavissa myös netissä.

– Tässä yhteydessä haluan kiittää meidän pientä ryhmää, joka on jaksanut puurtaa pitkiä päiviä täällä MP18-messuilla.

HMKP projektipäällikkö Marja Suominen Radio City Jari Häre Härkösen ja Jete Ollisen haastateltavana MP18-messuilla.

HMKP projektipäällikkö Marja Suominen Radio City Jari Häre Härkösen ja Jete Ollisen haastateltavana MP18-messuilla.

– Tämän kokoluokan tapahtuman lupakäytännöt ja turvallisuuteen liittyvät asiat ovat oma kokonaisuutensa. Mihin saa vaikkapa pysäköidä ja esimerkiksi liikenteen ohjaussuunnitelman laatii Autoliitto, joka myös kouluttaa kerhon jäseniä liikenneohjaukseen. Talkoovoimia tarvitaan lisäksi muun muassa järjestyksen valvontaan ja meidän oman kerho pitää huolta tapahtuma-alueiden siisteydestä.

Miten yhteistyö paikallisen poliisin kanssa on toiminut?

– Oulun poliisin kanssa on hyvät suhteet, sillä meillä on pitkät perinteet Vappuajojen järjestäjänä. Vappuajo tullaan tänäkin vuonna järjestämään normaaliin tapaan 1.5 Oulusta Muhokselle. Poliisit kiittivät meitä, että olemme näin hyvissä ajoin liikenteessä HMKP:n suhteen.

Kuusisaaressa musiikista vastaa Lokakuun Linnut. Kuva Heikki Sarkala.

– Tapahtuman ohjelmarunko on olemassa, mutta siihen voi tulla vielä pieniä viime hetken muutoksia. Paraatiajon reitti on vahvistettu. Lähtö on Ideaparkista, josta ajetaan Kuusisaareen. Siellä on päiväohjelmaa ja tilaisuuden jälkeen voi lähteä tutustumaan Oulun seudun nähtävyyksiin pienemmissä ohjatuissa ryhmissä. Alusta alkaen periaatteemme on ollut tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja tuoda esiin paikallisia nähtävyyksiä. Päivätapahtuma on maksuton ja tapahtuman musikista vastaa Lokakuun Linnut. Iltatilaisuus Radisson Blu Hotel Oulussa alkaa illalliskortin lunastaneille kello 19.00 ja 21.00:sta eteen päin ovat kaikki motoristit ja motoristihenkiset tervetulleita juhlistamaan ja päättämään hienoa päivää seurustellen.

Suuri kiitos kuuluu Oulun kaupungille. Sieltä on tullut apua ja tukea. Erityisen kiitollisia olemme siitä, että meille tarjottiin Kuusisaarta tapahtumapaikaksi. SMOTO:n lisäksi tapahtumassa on mukana myös MKKV:n (Motoristit koulukiusaamista vastaan) Marko Saarinen.

Kaiken kaikkiaan luvassa on hieno ja tapahtumarikas päivä, johon minulla on ilo toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi, päättää HMKP:n projektipäällikkö Marja Suominen.

Tarkempia tietoja löytyy tapahtuman Facebook-sivuilta ja  Oulu MC:n sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Hymyilevän Motoristin 41. kevätpäivässä hymyilivät muutkin kuin aurinko

Hailuotoajo Oulun Nallikarissa: jo 38. kerta!

Säät suosivat Vappuajoja ainakin Oulussa, Kuopiossa, Vaasassa ja Alavudella - katso kuvat