Henry Crew lähti matkaan huhtikuun kolmantena päivänä, ja hänellä on aikaa olla tien päällä vuoden 2019 toukokuun 10. päivään ennätystittelin saavuttaakseen. Matkaa hänelle kertyy arviolta noin 35 000 mailia, 56 000 kilometriä ja hänen reittinsä kulkee kuudella mantereella 35 maan halki.

Ajokkina hänellä on matkallaan Ducati Scrambler Desert Sled, jonka hänelle lainasi Ducati UK.

Crew ajaa nostaakseen rahaa ja tietoisuutta Movember Foundationille, joka on tunnettu siitä, että se hankkii varoja maailmanlaajuisesti miesten eturauhas- ja kivessyövän hoitoon ja tutkimukseen sekä miesten mielenterveys- ja itsemurhia ehkäisevään työhön.

Kaksi maailmanmatkaajaa: kokenut ja tuleva. Charley Boorman ja Henry Crew.

Crew'lla on oma kytkentänsä asiaan, mikä tekee hänelle mielekkääksi ajaa Movember-säätiön tukemiseksi. 

– Olen suunnitellut matkaa kahdeksan kuukauden ajan, enkä voisi kuvitella parempaa hyväntekeväisyyskumppania tälle työlle kuin Movember. Ei pelkästään sen vuoksi, että he ovat luoneet hienon yhteisön, jolla on olemassaolevia yhteyksiä moottoripyöräilyyn, mutta he myös taistelevat sellaisten syiden vuoksi, jotka ovat lähellä sydäntäni, erityisesti mielenterveyden osalta. Minulla on ollut omat taisteluni mielenterveyteni kanssa erityisesti yliopisto-opiskeluni aikana ja olen kokenut läheltä pelottavan määrän mielenterveysongelmia ystävieni parissa, Henry Crew, joka on ollut innokas motoristi 19-vuotiaasta lähtien, kertoo.

"Moottoripyörät ovat auttaneet"

– Olin töissä, kun näin artikkelin, jossa kerrottiin nykyisestä maailmanennätyksestä ja ajattelin, että voisin lyödä sen. Sitten kirjaimellisesti käännyin ystävääni kohti ja sanoin hänelle aikovani ajaa moottoripyörällä maailman ympäri. Moottoripyörät ovat jotain, joka todella on auttanut minua mielenterveysongelmissani, joten kaikki on nivoutunut yhteen, Crew pohtii.

Britti Henry Crew lähdössä maailmanympärimatkalle nostaakseen varoja ja tietoisuutta mm. mielenterveysongelmista Movember Foundationille, Kuva: Context Films

– On huikaisevaa nähdä nuoren kaverin kuten Henry tekevän noin suuren tutkimusmatkan itsekseen. Tietäen omaan kokemukseeni pohjaten, miten haastavia tällaiset seikkailut ovat kaverin kanssa, tunnen suurta kunnioitusta ja ihailua Henryä kohtaan, moottoripyöräseikkailija, näyttelijä ja kirjailija sekä Movember-lähettiläs Charley Boorman kommentoi.

– Otamme todellisena kunnianosoituksena ja innostuksella vastaan sen, että Henry ajaa tämän tapahtumarikkaan seikkailun Movemberin nimiin. Yhdistyneessä Kuningaskunnassa keskimäärin 12 miestä menettää päivittäin henkensä itsemurhan seurauksena. Se ei ole hyväksyttävää. Henryn haaste tuo paljon tarvittavia varoja meille, jotta voimme pysäyttää miesten ennenaikaiset kuolemat, Movember-säätiön pääjohtaja Owen Sharp toteaa.

Henry on ajanut moottoripyörällä jo kolmen vuoden ajan. Hänen reittinsä kulkee Englannista Ranskaan, sitten vuorossa ovat Italia, Saksa, Itävalta, Unkari, Romania, Moldova, Ukraina, Venäjä, Kazastan, Turkmenistan, Iran, Pakistan, Intia, Bangladesh, Myanmar, Thaimaa, Malesia, Australia, Chile, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Meksiko, USA, Marokko, Espanja, Ranska ja lopulta vanha kunnon Englanti.

Henryn matkaa voit tukea Movemberin sivustolla täällä, ja itse matkan etenemistä voit seurata täällä. Movember-liikkeeseen voit liittyä täällä.

Tästä se lähtee! Kuva: John Phillips/Getty Images for Movember Foundation

Tästä se lähtee! Kuva: John Phillips/Getty Images for Movember Foundation