– Olen ajanut moottoripyörällä vuodesta 1954, aloittaa Pertti Kaipiainen.

– Olethan sinä ajanut kauemmin. Yhdessä ollaan ajettu vuodesta 1960 alkaen. Itse en aja moottoripyörällä, olen aina ollut kyydissä. selventää Ritva Kaipiainen.

– Talviajoa olemme harrastaneet ulkomaita myöden. Muutamana vuonna osallistuimme Puolassa järjestettävään Joulupukkiajoon, jossa tuhansia joulupukiksi pukeutuneita motoristeja ajaat Gdanskista Gdyniaan. Vuosittain tulee ajokilometrejä aika paljon. Viime kesä oli poikkeus, kun oli niin sateinen kesä. Tarkkaa kilometrimäärää on vaikea sanoa, herra Kaipiainen jutusteli leppoisasti.

– Tälle kaudelle tämä on ensimmäinen ajoreissu. Joulupukki-ajojen lisäksi kierretään muitakin ralleja ja kokoontumisajoja. MZ-kokoontuminen, BMW:n ralleja, Veteraanirallissa ja muissakin, kun noita pyöriä on kerääntynyt useampiakin.

Mitä kaikkia pyöriä sitten tallista löytyy?

– Royal Enfield, kaksi kappaletta Husqvarnoja, MZ-moottoripyöriä on myös kaksin kappalein, BMW R60 ja kun on tullut harrastettua jääspeedway:tä, niin niitäkin pyöriä löytyy monenlaista Jawasta lähtien. Kaikkiaan pyöriä on kymmenkunta, Pertti Kaipiainen luettelee vaatimattomasti.

Vieläkö ajat jääspeedwaytä?

– Ihan vain harrastusmielessä. Lisenssi minulta otettiin pois jo parikymmentä vuotta sitten.

Saanko kysyä, minkä ikäinen olette?

– Jo tokkiisa. Laittoivat sen noihin tien varrella oleviin pyöreisiin merkkeihin, velmuili vielä lopuksi hyväntuulinen Pertti Kaipiainen ja lähti Ritva-rouvan kanssa kotimatkalle kohti Pieksämäkeä.

Kotia kohti!

Kotia kohti!