Kuopiolainen Markku Tissari tuli moottoripyörällä, kuuden hengen kaveriporukalla Kuopion MP-näyttelyyn.

– Minulla on ollut pyörä viimeiset 18 vuotta. Muutamana päivänä olen jo käynyt ajelemassa, kun on ollut niin hyvät kelit. Pitihän sitä lähteä testaamaan. Vuosittain kilometrejä kertyy noin 5 000. Viime kesänä tuli ajettua vähemmän, kun satoi melkein koko ajan. Muutamia pidempiä reissuja olen tehnyt, mutta vielä en ole ulkomaille asti lähtenyt.

Tulimme kuuden hengen kaveriporukalla tänne MP-näyttelyyn. Tämä on kiva niin sanottu kauden aloitus. Tultiin katselemaan uutuuksia ja tapaamaan tuttuja. Tällä kertaa ei ollut tarvetta katsoa pyöriä ostotarkoituksella, sillä tämä Suzuki Intruder M1800R on tämän talven ostos.

Radio-ohjattavia moottoripyöriä?

Kuopion MP-näyttely otti huomioon myös pienimmät näyttelyvieraat. Alueelta löytyi kauko-ohjattavien moottoripyörien ajorata ja useammallakin osastolla oli esillä minimoto-kokoisia pyöriä, joihin pääsi istumaan ja ottamaan tuntuumaa kuten aikuisetkin näyttelyvieraat oikean kokoisilla pyörillä.

Juha Kylmänen laittamassa pyörää ajokuntoon.

Juha Kylmänen laittamassa pyörää ajokuntoon.

Gospel Ridersin Kuopion osastolla oli pystyssä radio-ohjattavien moottoripyörien rata. Sen toiminnasta vastasivat Juha Kylmänen ja Aki Ollikainen sekä Sakari Kainulainen.

Aki Ollikainen Gospel Riderseista tämän keksi. Hän mietti, että messuilla olisi kaikilla hauskaa, jos hankkisimme tällaiset radio-ohjattavat moottoripyörät. Ja siltä kyllä näyttääkin, Juha Kylmänen kertoo.

Kuvassa vasemmalta Aki Ollikainen, Sakari Kainulainen pystyttämässä pyöriä ja Juha Kylmänen ajamassa.

Kuvassa vasemmalta Aki Ollikainen, Sakari Kainulainen pystyttämässä pyöriä ja Juha Kylmänen ajamassa.

– Varsinkin nuoret messuvieraat oppivat nopeasti ohjaamaan pyöriä. Pyörät pysyvät gyroskooppien avulla pystyssä ja ohjain kääntää pyörien ohjaustankoa.

– Sakari Kainulainen ja Aki Ollikainen ostivat vielä omilla rahoillaan lisäpyöriä, niin kalustoakin on riittävästi Kylmänen vakuuttaa.

Vroom.

Pöpöä testaamassa

Elmeri Huttunen pääsi kokeilemaan Ulla Kuljun tyttärelleen rakentamaa vaaleanpunaista 'Pöpöä'

Elmeri Huttunen pääsi kokeilemaan Ulla Kuljun tyttärelleen rakentamaa vaaleanpunaista 'Pöpöä'

Hyvältä vaikutti!

Entäs sivuvaunu?

– Miehelläni on moottoripyörä ja tytöt ovat innokkaita tulemaan aina mönkijän ja moottoripyörän kyytiin. Kuten näet, naureskeli Seljan ja Saagan äiti Noora Kivikäs tyttöjen tutustuessa lasten kokoon rakennettuun sivuvaunumoottoripyörään.

Selja ja Saaga Kivikäs innokkaina sivuvaunumoottoripyörän kyydissä.

– Itse en aja, mutta Toukon isoisällä on moottoripyörä. Tykätään katsella pyöriä, siksi tulimme tänne moottoripyöränäyttelyyn, kertoi Toukon isä Samuli Koponen.

Touko Koposella oli heti oikeat otteet.

Kun mp-kuume iskee

Svetlana Juntunen oli miehineen katsomassa moottoripyöriä "sillä silmällä". Svetlana kävikin koeistumassa yhden Kawan sen näköisesti, että oli pakko käydä kysymässä, että lähteekö pyörä matkaan?

– Ensin pitää saada mp-ajokortti kuntoon, niin sitten vasta. Mutta sydän kyllä hakkaa vahvasti. Minulla on kotona auto, vähän tehokkaampi sellainen, Honda Civic Type R, jossa on 310 hevosvoimaa. Tykkään vauhdista, Svetlana kertoo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svetlana Juntunen poti mp-kuumetta

– On tosi hyvä kesä tulossa. Minulla on nopeus verissä ja tykkään vauhdista, sitä fiilistä ei voi saada mitenkään. Harmi, että on poliiseja, Svetlana nauraa. – Pelottaa, että kortti lähtee saman tien pois, kun saan moottoripyörän.

– Meille naisille moottoripyörän tyyli ja ulkonäkö merkitsevät, kun miehet ostavat pyöränsä heppojen ja teknisten ominaisuuksien mukaan. Kyllä pyörän pitää olla hyvännäköinen ja tyylikäs, Honda sen olla pitää, nainen varmistaa.

Entäs tuo Kawasaki?

– No oli se niukasti sennäköinen, että voisin ottaa mukaan saman tien, Svetlana Juntunen päättää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– No oli se niukasti sen näköinen, että voi lähteä heti matkaan...