– Toivotamme motoristit tervetulleiksi Vanhalle Kaivokselle, nauttimaan historiallisesta miljööstä, hyvästä kahvista ja parhaasta seurasta. Kahvi on aina ajovarusteissa liikkuvalle motoristille samanhintainen, lisäksi torstaisin tarjolla on myös hyvää seuraa, purtavaa ja joskus pientä ohjelmaa, Ulla-Riitta Moilanen lupaa.

Motoristikahvilaillat käynnistyvät torstaina 7.6 ja jatkuvat torstai-iltaisin aina 30.8 saakka. Jos ajokausi säiden puolesta jatkuu, jatkuvat myös kokoontumiset.

Motoristikahvilailloissa voi  esimerkiksi voittaa "illan pyörän" tittelin tai osallistua vaikka porukalla "museon mystiset esineet" -kisaan tai voittaa lounaskeikan kaivokselle.

Vanha Kaivos

Outokummun vanha, yli satavuotias kuparikaivos on paikka, jossa pitäisi riittää ihmeteltävää ja koettavaa kaikenikäisille. Siellä on tarjolla historiallisia nähtävyyksiä, maanalaisia tunneleita sekä touhuikäisille Lasten Kaivos. Unohtamatta vanhaa kaivostornia, joka kipuaa 70 metrin korkeuteen sekä muita alueen rakennuksia.

Aloitin vuosi sitten moottoripyöräilyn, Ulla-Riitta Moilanen kertoo.

Aloitin vuosi sitten moottoripyöräilyn, Ulla-Riitta Moilanen kertoo.

Kaivosmuseossa voit esimerkiksi tutustua kaivosmiehen työhön aidoissa olosuhteissa valokuvasuurennosten ja vanhojen kaivoskoneiden avulla. Tunneli kuljettaa jopa 50 metrin syvyyteen. Näyttelyssä on mm. vanha paloauto, räjähdysajoneuvo ja maanalainen kivinäyttely.

Ravintola Vanhassa kaivoksessa on kesäisin auki Wanhan Pajan puoli, jossa myös motoristikahvilaa pidetään.

Outoja esineitä

Ulla-Riitta Moilasella oli Kuopiossa osastollaan mukana Kaivosmuseosta tuotu kummallinen jonkin sortin harpin näköinen kapistus, jonka jalat olivat ontot. Tavoitteena oli yrittää arvata, mitä kyseisellä kapistuksella tehdään. Voin tunnustaa, että oma arvaukseni oli tosiaankin sitä, en ollut koskaan nähnyt mitään tuon tapaistakaan.

Tänään perjantaina pitäisi julkistettaman tieto, mikä kyseinen kapistus on, lisäämme sen tänne jutun perään. Alla kuitenkin kuva vempeleestä. 

Tästä vempeleestä kyseltiin, että mikä se mahtaa olla? Hyvä kysymys.

Vanhan Kaivoksen tapahtumista löydät tietoa sen Facebook-sivuilta täältä. Vanhan Kaivoksen nettisivut löytyvät puolestaan täältä