Elokuvan nimi tulee olemaan "Il Vespista". Italian kieli ei kuulu osaamisalueisiimme, joten oletamme, että se tarkoittaa samaa kuin "The Vespa Man", mutta joku lukijoistamme toivottavasti korjaa tulkinnan oikein.

Giorgio Bettinelli (Italia 1955-2008 Kiina)oli italialainen kirjailija, muusikko ja matkailija, joka ajoi lähes 300 000 kilometriä Vespallaan ympäri maailman. Hän kirjoitti viisi kirjaa matkoistaan. Hän kuoli Kiinassa ollessaan kirjoittamassa kirjaa Nepalista.

Tuleva elokuva kertoo siitä, miten kaikki sai alkunsa: miten kaikki voi muuttua, kun vain lähtee matkaan.

Giorgio Bettinelli itse on sanonut:

"There is a very particular sensation, that I call "the joy of getting away".The need of traveling is genetically printed in my chromosomes.To me living as I want means giving gas!"

"On olemassa erityinen tuntemus, jota kutsun lähtemisen iloksi. Matkustamisen tarve on geneettisesti piirretty kromosomeihini. Minulle eläminen kuten haluan merkitsee kaasun kääntämistä!"

Giorgio Bettinelli.

Giorgio Bettinelli.

Bettinelliä esittää elokuvassa näyttelijä Giovanni Anzaldo ja elokuvan ohjaa torinolainen Francesco Crivaro.

Il Vespista -hanke on onnistunut keräämää rahaa joukkorahoitussivusto Indiegogossa 5002 euroa 20 000 tavoitellusta, mutta vielä on aikaa kuukauden verran.

Elokuva on ohjaaja Crivaron mukaan tosi ja positiivinen tarina, joka voi inspiroida ihmisiä ja avata heidän mieltään maailman erilaisuutta ja kauneutta kohtaan. Lisäksi se kertoo siitä, että Vespa ei ole pelkästään skootteri, vaan sellaisten ihmisten yhteisö, jota yhdistävät vahvat intohimot ja ideaalit.

Katso video hankkeesta alla. Jos haluat tukea elokuvan toteuttamista, pääset hankkeen Indiegogo-sivulle tästä. Il Vespistan promovideon näet puolestaan täällä